La Parchetul Tribunalului Vaslui au fost reluate ieri audierile celor patru maicute de la Manastirea “Sfanta Treime” din Tanacu, judetul Vaslui. Ele sunt cercetate de catre doi procurori ai Parcehtului Inaltei Curti de Casatie si Justitie in dosarul mortii maicutei Irina Cornici.

Procurorii au reluat audierile in acest caz dupa ce Comisia Superioara Medico-Legala de la Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici" din Bucuresti a stabilit ca Irina Cornici a murit din cauza tratamentelor inumane la care a fost supusa, iar Nicoleta Arcalianu, Adina Ciopraga, Elena Otelea si Simona Bardanas ar putea fi din nou arestate. La audieri va fi rechemat si fostul preot Daniel Corogeanu, dupa ce recent, Comisia Superioara Medico-Legala a stabilit, in urma necropsiei, a exhumarii cadavrului si a unor noi investigatii, a ajuns la concluzia ca vina pentru moartea tinerei ar putea apartine celor cinci "exorcisti".

Specialistii au stabilit ca moartea a fost violenta si s-a datorat tratamentului inuman ce i-a fost aplicat fiind astfel contrazise afirmatiile expertului independent care a sustinut, intr-un raport, ca moartea femeii a fost provocata de o insuficienta cardiaca acuta din cauza administrarii unei doze prea mari de adrenalina.

Raportul Comisiei superioare arata ca legarea victimei a determinat o suferinta puternica, leziuni traumatice multiple si perturbari ale circulatiei sanguine, fiind - de fapt - o forma de tortura.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.