In schimb, sotia presedintelui, Maria Basescu (foto), s-a intilnit, surpriza, cu Adrian Nastase. Prima doamna, aflata in vizita la Muzeul Santalului Rosu din Beijing, a gasit expuse pe peretii acestuia o serie de fotografii cu fostul prim-ministru. Nastase a vizitat si el muzeul in anul 2003, cind era premier. Nastase a lasat muzeului si un mesaj scris. "Felicitari pentru organizarea acestui paradis al lemnului, pentru migala si frumusetea lucrarilor."

Sotia presedintelui a fost condusa prin muzeu de directoarea acestuia, care i-a dat explicatii amanuntite. Maria Basescu a primit o serie de cadouri: o bluza traditionala de culoare rosie cu motive aurii, un dragon din lemn de santal, un baldachin in miniatura, impreuna cu urari de fericire in casnicie, dar si o perna umpluta cu praf de santal. Sotia presedintelui i-a oferit si ea directoarei muzeului un album despre Romania.

Intrebata ce parere are despre faptul ca pe pereti erau expuse fotografiile cu Adrian Nastase, a raspuns evaziv: "Domnul Nastase a facut vizite in China si am inteles ca multe personalitati au trecut prin acest muzeu, deci era normal sa... "Printre personalitatile care au trecut pragul muzeului s-au numarat fostul presedinte american George Bush senior, fostul cancelar german Helmuth Kohl si fostul ministru de Externe al SUA Colin Powell.