Iliescu ar putea fi trimis in judecata, in dosarul „Mineriada“, pina in luna iunie, insa doar in cazul in care parlamentarii nu vor vota initiativa Senatului prin care dosarele grele de la Parchetele militare trec la cele civile.

Procurorii militari spera ca pina la mijlocul acestui an sa trimita in judecata dosarul "Mineriada" din iunie 1990, conform declaratiilor procurorului militar Dan Voinea. Singura problema ar fi ca pina atunci atit dosarul in cauza, cit si cel al "Revolutiei" sa nu ajunga pe miinile Parchetului General, unde ar putea sa ramina mai mult decit este necesar. In aceeasi situatie s-ar gasi si dosarul "Revolutiei", aflat tot la procurorii militari, in care exista zeci de morti si sute de martori.

Procurorii militari care lucreaza de ani intregi la cele doua dosare sint dezamagiti de propunerea senatorilor. "Ei vor ca dosarele in care lucreaza procurorii militari impreuna cu cei civili sa fie preluate de civili. Noua nu ni se pare normal atit timp cit s-a muncit ani la ambele dosare si inca nu s-au terminat", ne-a mai spus procurorul Voinea. Aceeasi sursa a precizat ca, in cazul "Mineriada", in anul 1997, atunci cind a fost preluat dosarul de la politie si de la Parchetul civil, s-a constatat ca timp de sapte ani nu se lucrase absolut nimic in el. "Inteleg ca astfel de dosare sa fie judecate de instantele civile, dupa ce ne terminam treaba, dar nu sa ni se ia acum cind sintem fie aproape de sfirsit, fie in mijlocul anchetei", mai afirma generalul Voinea.

Fostul sef al statului Ion Iliescu este anchetat, in cele doua dosare, de subminarea statului de drept, de instigare la arestare ilegala sau omor si alte infractiuni.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.