Politistii de frontiera romani, in baza unor informatii provenind de la SRI, au reusit sa prinda zece membri ai unei retele romano-turce de traficanti de droguri.

Traficantii introduceau si vindeau in Romania importante cantitati de heroina. Ofiterii au aflat, saptamana trecuta, ca unul dintre membrii grupului de traficanti urma sa primeasca 2,5 kilograme de heroina. Marfa trebuia introdusa in Romania cu un autocar, prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu. Autocarul a fost oprit, iar marfa, transportata intr-un electromotor pregatit special pentru operatiuni de acest gen, a fost confiscata.

In noaptea de miercuri spre joi, in jurul orei 2.00, in baza unor noi informatii potrivit carora turcul Halil Deveci a mai introdus in Romania alte transporturi de heroina ajunse la Cernavoda, o echipa de ofiteri a mers acolo, contactandu-l pe Alexandru D., un apropiat al gruparii. Perchezitionandu-i locuinta , anchetatori au gasit alte sase motoare de tipul celui gasit la Giurgiu, gata pregatite pentru a transporta drogurile.

Filajul dealerilor In dimineata zilei de joi, anchetatorii au inceput filajul sotilor Dragomir, Laurentiu si Vasilica, care aveau poreclele "Nicu" si "Carmen", cunoscuti ca dealeri de droguri in zona Ferentari din Capitala. In jurul orei 10.00, cei doi au plecat catre Cernavoda, cu masina personala, o limuzina BMW seria 7, urmariti de anchetatori. La ora 14.00, cei doi au fost retinuti in timpul unui flagrant, fiind prinsi in timp ce, alaturi de alti patru complici, se pregateau sa-i ia turcului una dintre masini, cu scopul declarat de a-si acoperi pierderea suferita in urma confiscarii recentului transport de stupefiante. "Halil Deveci a declarat anchetatorilor ca, in perioada 2005 - 2006, a vandut sotilor Dragomir aproximativ 3-4 kilograme de heroina la pretul de 9.000-10.000 euro pe kilogram, drogurile fiind ulterior vandute de acestia in Bucuresti".

"Nicu" si "Carmen", miliardarii someri

Seara, casa sotilor Dragomir din Ferentari a fost perchezitionata. Potrivit sursei citate, "Nicu" si "Carmen" Dragomir detin o vila cu 20 de camere ce se intinde pe suprafata a trei numere cadastrale. "Casa este dotata cu aparatura electronica si electrocasnica de ultima generatie, inclusiv sistem de supraveghere audio-video, sala de cinema si altele", precizeaza anchetatorii. Toate acestea, spun politistii, in conditiile in care cei doi nu au nicio ocupatie, iar unica sursa de venit declarata de ei este un mic magazin aflat la aceeasi adresa, care insa a fost gasit gol la perchezitie. Cu ocazia perchezitiilor au fost descoperite 3,550 kilograme heroina, trei kilograme de cafeina, noua motoare electrice folosite la transportul drogurilor, doua autoturisme BMW, precum si sume in lei si valuta - aproximativ 11.000 euro.

40.000 euro pe kg de heroina vandut

"Halil Deveci a declarat anchetatorilor ca, in perioada 2005 - 2006, a vandut sotilor Dragomir aproximativ 3-4 kilograme de heroina la pretul de 9.000-10.000 euro pe kilogram, drogurile fiind ulterior vandute de acestia in Bucuresti", se arata intr-un comunicat al Parchetului instantei supreme.

Preturile practicate de sotii Dragomir pe piata de droguri erau de 50 de euro pe gram, profitul net al acestora situandu-se in jurul a 40.000 de euro pe kilogramul de heroina vandut, precizeaza anchetatorii. De asemenea, la perchezitia facuta in apartamentul Halil Deveci, politistii au gasit peste un kilogram de heroina si trei kilograme de cofeina (folosita pentru diluarea heroinei), 4.600 de euro, doua motoare electrice folosite pentru transportul drogurilor, doua matrite si o presa destinate confectionarii calupurilor de heroina, un cantar de precizie si alte ustensile folosite de turc la prepararea si portionarea drogurilor. Halil Deveci, care mai facuse patru ani de inchisoare in Turcia pentru implicarea intr-o retea similara de traficanti, Orak Tevfik, un alt complice de-ai sai, precum si sotii Dragomir au primit mandate de arestare pentru 29 de zile.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.