Nu uitati sa dati ceasornicele cu o ora inainte duminica dimineata.

Ati putea, fie sa pierdeti trenul, fie sa intarziati la intalnirile programate sau chiar la slujba.

In noaptea de sambata spre duminica, ora trei va deveni ora patru. In acest an, ora oficiala de vara se aplica de la 26 martie si pana la 28 octombrie. Trenurile care sunt pe traseu sau pleaca din gara dupa ora trei dimineata vor respecta ora de vara, anunta Ministerul Transporturilor. Dupa ora patru, trenurile vor pleca la orele din mersul de tren in vigoare. Trenurile de calatori aflate in circulatie in "ora inexistenta", dintre trei si un minut si patru, vor circula cu intarziere. Pentru aceste trenuri vor fi luate masuri suplimentare pentru reducerea in parcurs a acestor intarzieri. Avand in vedere ca si in tarile vecine trecerea la ora de vara are loc in aceeasi zi, intre statiile de frontiera trenurile vor circula dupa orarele prestabilite.

Primii care au introdus ora de vara au fost germanii, in 1916. Pe 19 martie 1918 s-a introdus si in Statele Unite, dar a fost folosita doar pana in 1919, din cauza opozitiei fermierilor. A urmat o mare confuzie in SUA, unde fiecare stat avea propria regula de introducere a orei de vara, situatie ce s-a mentinut pana in anul 1966. Japonia si China nu folosesc ora de vara.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.