Patronul echipei de fotbal Politehnica Timisoara, Marian Iancu, va afla pe 30 martie daca va fi arestat sau nu, Tribunalul Bucuresti admitand, miercuri, cererea avocatilor sai de a pregati apararea.

Iancu a declarat, ieri, imediat dupa sosirea la Tribunalul Bucuresti ca se asteapta sa fie arestat. Iancu a descris situatia sa ca pe un "serial urat, al carui scenarist este Parchetul General".
El nu catalogat dosarul sau ca fiind unul politic si crede ca a devenit o tinta fara sa fi vrut acest lucru, mai ales ca el nu a facut niciodata politica.
Procurorii au propus arestarea pentru 30 de zile a omului de afaceri Marian Iancu. Unul dintre motivele invocate de anchetatori este faptul ca Iancu ar fi savarsit infractiunea de spalare de bani si dupa ce a fost pus sub invinuire.

El este acuzat, impreuna cu omul de afaceri Ovidiu Tender, in Dosarul RAFO, de o serie infractiuni economice, in urma carora a fost adus un prejudiciu statului de 2.700 de miliarde de lei vechi.
Potrivit procurorilor, Marian Iancu si Ovidiu Tender fac parte dintr-un triunghi financiar - comercial in care sunt angrenate societati comerciale pe care le controleaza direct sau indirect.

Acesta este si presedintele Balkan Petroleum, care, din iunie 2003, a devenit actionar cu aproximativ 49% din actiuni la SC RAFO SA Onesti, iar din septembrie 2004 si la SC CAROM SA, cu un procent de 51%. Marian Iancu a mai fost arestat in perioada 14 februarie - 24 iunie 2005, in dosarul privind activitatile ilicite de la Rafo Onesti.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.