Traseul pe care seful statului urma sa mearga ieri a fost modificat in ultima clipa de SPP, din cauza faptului ca nu a mai fost considerat ca find sigur.

Imediat ce fortele speciale au speculat informatiile cu privire la securitatea presedintelui Basescu si au luat decizia ocolirii respectivei zone, intr-o toaleta ecologica aflata la mai putin de un kilometru de portile Palatului Cotroceni au fost descoperite trei grenade. Deoarece munitia era goala, gestul poate fi interpretat ca o intimidare la adresa presedintelui.

Panica si agitatie mare, ieri dimineata, in zona Parcului Eroilor, din Capitala. Politistii Sectiei 17 si pirotehnistii de la IGP au blocat zona dupa ce un barbat a gasit intr-o toaleta ecologica trei grenade. Abia dupa ce genistii au verificat munitia, toata lumea a rasuflat usurata. Era vorba de trei grenade, una defensiva si doua ofensive, al caror continut exploziv a fost scos. Interesul pentru acest caz a fost cu atat mai mare cu cat era foarte probabil ca presedintele Romaniei, Traian Basescu, sa treaca, in coloana oficiala, prin zona.

Cu putine minute inainte de ora 10.00, Petrica Ionescu, in varsta de 51 de ani, unul dintre muncitorii care asigura ecologizarea toaletelor, a facut o descoperire care i-a inghetat sangele in vene. Intr-unul din cele doua WC-uri plasate in Parcul Eroilor, la mai putin de un kilometru de portile Palatului Cotroceni, a gasit trei grenade. Barbatul a lasat totul balta si a sunat la Politie.

In doar cateva minute, zona a fost impanzita de politisti de la Sectia 17 si de pirotehnistii de la IGP, care au blocat accesul oricarei persoane in parc. Dupa o cercetare amanuntita a munitiei lasate de cine stie cine in toaleta, genistii au realizat ca au de-a face cu doua grenade ofensive si una defensiva, de exercitiu, ca acelea folosite la antrenamentele militarilor. Pericolul ca munitia sa explodeze era inexistent deoarece grenadele fusesera golite de continutul exploziv. Cu alte cuvinte, cei care au plasat munitia la doi pasi de Palatul Cotroceni, din motive inca necunoscute, au scos focoasele grenadelor. "Nu a existat nici un moment pericolul unei explozii. Cele trei grenade, una defensiva si doua ofensive, nu aveau incarcatura. E vorba de munitie de exercitiu. Erau doar carcasele", ne-a declarat comisar-sef Gheorghe Marian, seful Serviciului Pirotehnic din IGP.

Din cauza acestui incident, fortele speciale de securitate ale presedintelui Basescu au intrat in alarma de gradul zero. Inainte ca cele trei grenade sa fie descoperite in toaleta ecologica, SPP a scos zona respectiva din posibilele trasee care ar fi putut fi folosite de seful statului. Politistii incearca acum sa afle cine a pus cele trei grenade in toaleta ecologica amplasata la mai putin de un kilometru de palatul prezidential si, mai ales, daca exista o legatura intre acest incident si posibilul traseu ales de SPP pentru deplasarea presedintelui.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.