Dezvaluirile exclusive ale ziarului nostru cu privire la regimul de penitenciar impus celor 12 copii institutionalizati la asa-zisa "Casa de vis" din comuna Pipera se confirma.

Rodica Ciupasiu se jura ca totul este ca la carte

Corpul de Control al Directiei de Protectie a Copilului din Sectorului 2 a declansat o ancheta in urma articolului din "Averea" care prezenta faptul ca micutii sunt batuti si obligati la munci injositoare. Surse din interiorul Primariei aflate in custodia lui Neculai Ontanu ne-au marturisit ca Rodica si Beniamin Ciupasiu - cei doi parinti sociali - au anuntat inca de luni ca vor sa demisioneze, dupa ce reporterii nostri au scos la lumina practicile neortodoxe la care au supus copiii. Demisiile nu le-au fost acceptate insa decat ieri. Primarul Ontanu a imputernicit Corpul de Control al Directiei aflate in subordinea lui sa deschida o ampla ancheta. Dincolo de cei doi parinti sociali, ancheta ar trebui sa caute vinovatii si in echipa care i-a selectionat pe parintii sociali.

Adjunctul Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 2, Lavinia Ionescu, ne-a precizat ca Rodica si Beniamin Ciupasiu au primit la evaluare calificativul maxim. "Timp de doua zile au fost testati. Mama sociala are, de pilda, masterat la Londra pe tema asistentei sociale! Nu ne asteptam sa se comporte asa", a adaugat Lavinia Ionescu. Parintii sociali, care aveau salarii de aproape sase milioane de lei lunar, au fost inlocuiti deja de asistenti sociali, angajati ai Primariei. In perioada urmatoare, o alta familie va fi desemnata sa se ocupe de copiii din "Casa de vis". "Cand am vazut fotografiile din ziarul dumneavoastra am ramas socata! Fetita care avea lopata in mana nu dadea insa zapada, ci... se chinuia cu patru saci de gunoi sa-i scoata din curte!", a mai afirmat adjunctul Protectiei Copilului din cadrul Primariei Sectorului 2. Interesant este ca in toiul acestui scandal monstruos directorul Dan Baranga se afla in concediu, lasandu-si subalternii sa se spele pe cap in presa.

Afacere dubioasa

Ziarul nostru a aratat intr-un numar trecut faptul ca vila de cinci stele din Pipera - cumparata de Primaria Sectorului 2 cu 340.000 euro - ascunde in spatele ei o mega-afacere imobiliara. Casa a fost achizitionata de la doua femei - o pensionara (fosta telefonista) din Alexandria-Teleorman si o contabila din Chitila, acestea nefiind decat un paravan. Ambele traiesc modest si n-ar fi avut bani sa construiasca un asemenea imobil de lux, intr-o zona unde terenurile se vand la preturi exorbitante. Aceasta afacere ar trebui sa intre in vizorul Departamentului National Anticoruptie.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.