Liderul PIN, Cosmin Gusa, a pierdut zilele acestea nu mai putin de 15.000 euro la Bursa
De cateva luni, deputatul a ajuns sa fie captivat de speculatiile bursiere, poate si dupa ce a vazut cum si-a rotunjit averea fostul ministru al Finantelor, Ionut Popescu, acesta reusind performanta sa castige un milion de euro intr-o singura zi, doar din speculatii bursiere. Asa ca Gusa a investit, la inceputul lunii ianuarie, in actiunile de la SIF-uri, toti banii pe care i-a obtinut din vanzarea unui apartament. "Nu era o suma mare, dar nici de neglijat", a spus Gusa. In ianuarie, actiunile SIF-urilor au cunoscut o crestere nu foarte mare, dar constanta. Totul a mers bine, pana cand actiunile au scazut intr-o singura zi cat crescusera intr-o luna.

Se pare ca aceasta lovitura bursiera are o explicatie dincolo de regulile "pietii". Scaderea actiunilor s-ar datora unui amendament introdus la o ordonanta de urgenta ce se discuta in comisiile parlamentare. Amendamentul "falimentar" prevede limitarea numarului de actiuni ce poate fi detinut de o persoana fizica. De undeva, informatia cu pricina a rasuflat pe piata bursiera, ceea ce a dus la o vanzare masiva a actiunilor si, implicit, la scaderea pretului. In orice caz, liderul PIN n-a intrat in panica si si-a pastrat actiunile, sperand intr-o redresare a acestora si recuperarea pagubei.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.