Presedintele Traian Basescu a avut, ieri, o intalnire cu Mariann Fischer Boel, comisar european pentru agricultura si dezvoltare rurala, seful statului sustinand ca Romania isi va concentra toate eforturile in directia cresterii capacitatii de absorbtie a fondurilor europene in domeniu.

Conform unui comunicat al Administratiei prezidentiale in cadrul intalnirii, presedintele Basescu si comisarul european au discutat despre prioritatile pe care tara noastra le are in domeniul agriculturii si dezvoltarii rurale, in perspectiva aderarii la Uniunea Europeana, la 1 ianuarie 2007.

Seful statului si-a exprimat speranta ca atat raportul de monitorizare al Comisiei Europene din mai, cat si concluziile Consiliului European din iunie vor consfinti respectarea termenului convenit pentru aderarea la UE.

Presedintele Basescu a sustinut ca Romania isi va concentra toate eforturile in directia cresterii capacitatii de absorbtie a fondurilor pentru agricultura si dezvoltare rurala, se arata in comunicat.
Potrivit acestuia, cei doi interlocutori au identificat ca fiind o prioritate alocarea de resurse pentru organizarea de programe de pregatire pentru cele aproximativ 6.000 de persoane care lucreaza in agentiile cu atributii speciale in domeniu.

Mariann Fischer Boel a afirmat ca din partea CE exista disponibilitatea de a oferi resurse financiare si expertiza tehnica in sprijinul unor astfel de programe de instruire, pe care le-a apreciat ca fiind in avantajul comun al Romaniei si al Uniunii Europene, precizeaza sursa citata.

Conform acesteia, Traian Basescu a mai spus ca Romania trebuie sa valorifice potentialul important pe care il are in privinta productiei de alimente organice. El s-a referit la faptul ca Romania, in comparatie cu celelalte state europene, are cea mai mare suprafata de pamant, de aproximativ 4,8 milioane de hectare, care ar putea fi exploatata pentru agricultura ecologica.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.