Comisia Superioara Medico-Legala a stabilit, in urma necropsiei, a exhumarii cadavrului si a analizelor medicale, ca maicuta Irina de la Tanacu a murit din cauza tratamentelor inumane la care a fost supusa de un preot si de alte patru maicute.

Medicii legisti au stabilit ca maicuta Irina a murit totusi in urma ritualului de exorcizare facut de calugarul Corogeann (Foto: AdevArul de Vaslui)

Maricica Irina Cornici- maicuta Irina de la Manastirea Tanacu - a murit in vara anului trecut de moarte violenta. Asa au stabilit de curand medicii legisti. Tinuta fara apa si fara mancare zile in sir, cu un calus in gura, legata cu lanturi de maini si de picioare pe o cruce improvizata, inima maicutei Irina nu a mai rezistat. Legistii incadreaza aceste tratamente la infractiuni de tortura, iar pedepsele depasesc 20 de ani de inchisoare.

Alungarea diavolului si furtul banilor

Pentru uciderea maicutei Irina au fost acuzati si arestati, in vara anului trecut, calugarul Petru Daniel Corogeanu si maicutele Nicoleta Arcalianu, Adina Ciopraga, Elena Otelea si Simona Bardanas de la Manastirea "Sfanta Treime" din comuna Tanacu, judetul Vaslui. Ei au sustinut ca n-au facut altceva decat sa o supuna pe sora lor unui ritual de exorcizare. Calugarul si maicutele spuneau ca Irina era posedata de diavol, care trebuia alungat din corpul ei prin infometare, insetare si crucificare. Tot atunci, membrii familiei au sustinut ca Irina a fost sechestrata si ucisa pentru a i se lua banii castigati prin munca in Occident, inainte de a se calugari.

Faptasii nu mai pot fi arestati

Suspectii de crima au fost eliberati din arestul preventiv din cauza unui raport al unui expert independent, care arata ca maicuta Irina Cornici a murit din cauza unei doze prea mari de adrenalina, injectata de medicul de la Salvare, pentru a resuscita inima calugaritei.

Acelasi expert sustinea ca infometarea, insetarea si legarea cu lanturi de cruce nu ar fi provocat leziuni grave, care sa aiba legatura cu moartea maicutei.

Acum, ipotezele expertului independent au fost spulberate de cea mai inalta instanta a medicilor legisti. Calugarul si maicutele acuzati de crima nu pot fi arestati din nou decat daca nu se prezinta la ancheta sau influenteaza martorii.

Lanturile au fost desfacute dupa deces

In raportul medicilor legisti este descrisa moartea violenta a maicutei Irina. Lipsa apei si a hranei a provocat scaderea tensiunii arteriale si insuficienta in functionarea tuturor organelor interne. Legarea cu lanturi de maini si de picioare pe cruce a suprimat circulatia sangelui. De asemenea, legarea prelungita a corpului a provocat bronhopneumonie. Imobilizarea, lipsa lichidelor si a alimentatiei au determinat direct si neconditionat decesul, se sustine in raportul medicilor legisti. Acestia sustin ca legaturile care imobilizau victima au fost indepartate abia dupa ce s-a instalat culoarea de cadavru. Cand a venit Ambulanta, maicuta Irina era deja decedata, iar sansele de resuscitare erau nule.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.