Omul de afaceri Ovidiu Tender ramane in arest dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a respins, luni, recursul formulat de aparare impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti, care a decis anterior arestarea lui Tender pentru o perioada de 30 de zile.

"Curtea de Apel Bucuresti respinge ca nefondat recursul formulat de Ovidiu Tender, si-l obliga la 40 RON, cheltuieli de judecata", a declarat in sedinta publica presedintele completului de judecata Oprescu Mihai. Omul de afaceri Marian Iancu a fost audiat si el luni, timp de doua ore, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in dosarul "Rafo-Carom".

De asemenea, Curtea de Apel a respins si cererea de recuzare a completului inaintata pe 10 martie de avocatii lui Tender. Unul dintre avocatii lui Tender, Mariana Stefan, a declarat ca solutia data de Curtea de Apel este "nedreapta". El a subliniat ca este nemultumita de faptul ca instanta nu a motivat respingerea celor 12 exceptii de nulitate invocate anterior de aparare. "Pot sa spun cu certitudine ca aceasta vanatoare de fantome nu va duce la nimic bun nici societatii romanesti, nici justitiei si nici lui Ovidiu Tender", a adaugat Mariana Stefan. Tribunalul Bucuresti a decis, pe 3 martie, cercetarea lui Tender in stare de arest. Omul de afaceri este cercetat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, alaturi de Marian Iancu, in dosarul "Rafo-Carom", pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune, bancruta frauduloasa, instigare la abuz in serviciu, spalare de bani, precum si si constituirea si apartenenta la un grup de criminalitate organizata.

Anchetatorii au estimat ca in acest dosar a fost adus un prejudiciu bugetului de stat de aproximativ 2.700 miliarde lei vechi. Ovidiu Tender a apreciat ca acuzatiile la adresa sa sunt foarte grave, dar asta nu il impiedica sa se apere. In 20 februarie, procurorii au decis punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpatii Ovidiu Tender si Marian Alexandru Iancu, pentru infractiuni de natura economica care ar fi dus la prejudicierea bugetului de stat cu aproximativ 2.700 de miliarde de lei vechi. Acestia sunt acuzati ca au constituit o grupare de criminalitate organizata, in care au cooptat si alte persoane (invinuite sau inculpate in dosar), pentru a obtine fonduri frauduloase a caror sursa urma sa fie disimulata.

Ovidiu Tender este acuzat de inselaciune, bancruta frauduloasa, instigare la abuz in serviciu, spalare de bani, precum si constituire si apartenenta la un grup de criminalitate organizata. Omul de afaceri Marian Iancu a fost audiat si el luni, timp de doua ore, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in dosarul "Rafo-Carom". Procurorii au declansat urmarirea penala impotriva lui Iancu, acuzandu-l de complicitate la inselaciune, instigare la abuz in serviciu contra intereselor persoanei, spalare de bani, constituirea si apartenenta la un grup de infractionalitate organizata. In acelasi dosar este cercetat si omul de afaceri Ovidiu Tender, care a fost arestat preventiv pe 3 martie pentru o perioada de 30 de zile, si a carui recurs la masura arestarii, inaintat de catre avocati a fost respins tot ieri.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.