Ieri, dupa-amiaza, cei doi artisti, interpreta Laura Stoica si logodnicului ei, bateristul Cristian Margescu, au fost inmormantati la Cimitirul Bellu, pe Aleea Artistilor.

Pana atunci, melodiile care au consacrat-o, cu vocea ei puternica, inconfundabila, s-au auzit in capela cimitirului, unde au fost depuse sicriele celor doi, iar admiratorii au trecut pentru a aprinde o lumanare, a lasa o floare si a varsa o lacrima in amintirea Laurei Stoica si a logodnicului ei.

Incepand de vineri seara, pe intreg parcursul zilei de sambata cat si duminica dimineata, sute de persoane, intre care diferite personalitati ale vietii politice si culturale, prieteni apropiati si colegi de breasla ai celor doi muzicieni, au trecut, prin fata sicrielor cu trupurile neinsufletite ale celor doi muzicieni, aflate la capela Cimitirului Bellu, in semn de ultim omagiu adus celor doi artisti decedati joi seara in tragicul accident rutier. O mare parte dintre cei care au mers la Bellu au fost oameni obisnuiti, care o stiau pe interpreta doar de la televizor sau din spectacole, insa drama care a curmat, inainte de vreme, viata si cariera Laurei a impresionat nenumarati romani. Insasi natura am putea zice ca a fost indurerata, ca plangea, deoarece pe tot parcursul slujbei funebre si pana au fost inmormantati a plouat intens.

Faptul ca artista urma, in aceasta toamna, sa devina mama, i-a miscat pe multi, iar moartea ei i-a lasat in stare de soc pe toti cei care au cunoscut-o indeaproape, prieteni si colaboratori. Numeroase televiziuni si publicatii s-au grabit sa asemuiasca povestea Laurei si a logodnicului ei cu o veritabila tragedie antica - cei doi tocmai schimbasera de Dragobete verighetele de logodna si planuiau a face nunta dupa Pasti.

De 1 Martie anuntasera ca vor avea un copil, iar in plan artistic, Laura Stoica se relansase in forta, in muzica si teatru, dupa o absenta mare din lumina reflectoarelor. Toti cei care au cunoscut-o au descris-o in cuvinte calde, care compun portretul unei artiste desavarsite, tenace, indragostita de muzica si care "contamina" cu optimism pe toti cei din jur.
Accidentul, in care a disparut prematur Laura Stoica, a lasat un mare gol in urma deoarece a pierit una dintre cele mai bune voci din rock-ul autohton dar si un artist care "traia pentru muzica".

Interpreta a fost si o colega exemplara - dupa disparitia lui Teo Peter de la Compact, tot intr-un accident de masina, Laura Stoica a fost, printre putinii din breasla, care au protestat in fata Ambasadei SUA, anul trecut, si, dupa verdictul nedrept al instantei americane din luna februarie a acestui an, s-a alaturat sindicalistilor din ARTIS in fata Guvernului, pentru o solutie echitabila in cazul Teo Peter.

... Accident de munca

Accidentul in care au murit Laura Stoica si logodnicul ei, Cristian Margescu, a fost incadrat ca accident de munca se arata intr-o adresa a Teatrului "Toma Caragiu" Ploiesti adresata Inspectoratul de Munca Ialomita.

In document se arata ca Laura Stoica este angajata a institutiei, iar ca urmare a acestei adrese, s-a decis incadrarea accidentului in categoria accidentelor de munca. Situatia este aplicata doar in cazul Laurei Stoica, deoarece numai ea figureaza ca fiind incadrata in munca la aceasta institutie. Inspectorii din compartimentul de securitate si sanatate in munca Ialomita au date doar despre Laura Stoica. Logodnicul ei, Cristian Margescu, si celalalt sofer, Duia Viorel Ionut, nu figureaza ca fiind incadrati in munca.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.