Razboiul pentru mostenirea lasata de fostul director de la "Adevarul", Dumitru Tinu, se reaprinde, la trei ani de la moartea gazetarului si dupa ce Justitia a hotarat, intr-o prima faza, ca tanarul Andrei Iucinu este copilul ziaristului provenit dintr-o relatie neoficiala.

Familia lui Tinu a deschis de curand un proces paralel cu cel de paternitate in care se solicita dezgroparea gazetarului!

Sotia regretatului ziarist incearca sa arate prin noul proces ca tanarul Andrei Iucinu nu e fiul lui Tinu - asa cum a constatat instanta - ci al unui anume Dumitru Schiopu, care ii este unchi. Dumitru Tinu si-a pierdut viata in prima zi a anului 2003, intr-un teribil accident rutier. In urma lui a lasat pachetul majoritar de actiuni de la cotidianul "Adevarul", dar si numeroase alte proprietati. Pe 30 ianuarie 2003, a avut loc si primul termen al procesului in care iubita secreta a lui Tinu, Emilia Iucinu, solicita ca Justitia sa recunosca ca fiul ei, Andrei (care azi are 20 de ani), e rodul relatiei cu regretatul jurnalist. Sotia si fiica lui Tinu s-au opus recunoasterii paternitatii, insa in 2004, Judecatoria Sectorului 1 a stabilit ca Andrei e baiatul legitim al ziaristului. Decizia a fost atacata in apel, dar procesul a fost suspendat.

Verdictul va fi dat de testul ADN

Luna trecuta insa, familia lui Dumitru Tinu a intentat un nou proces Emiliei Iucinu si fiului acesteia. Tamara si Ana-Maria Tinu sustin ca baiatul a fost facut de Emilia Iucinu si cumnatul ei, un anume Dumitru Schiopu. "Am aratat nu o data ca la nasterea lui Andrei eu am trecut copilul pe numele cumnatului meu, pentru a-l proteja pe Tinu. El era un cunoscut ziarist si, in plus, si casatorit. Ar fi avut de suferit din aceasta cauza. Comunistii nu puteau tolera asta!", ne-a marturisit Emilia Iucinu.

In '96 insa, ea a cerut sa se stabileasca daca Dumitru Schiopu este tatal copilului. Testul ADN dispus de o instanta din Capitala a infirmat acest lucru. Familia lui Tinu vrea insa acum sa anuleze verdictul instantei din ?96, si sa se considere ca tatal lui Andrei este Dumitru Schiopu, cum figura in acte pana in acel an. "Si sotia lui Tinu si fiica acestuia vor sa tergiverseze luarea unei decizii finale a Justitiei pentru a instraina intre timp toata mostenirea! La sfarsitul lunii au convocat o sedinta la ?Adevarul? si banuiesc ca vor sa majoreze capitalul. O noua manevra de-a lor! Eu am sa cer insa ca Tinu sa fie exhumat si sa i se faca un test ADN, ceea ce s-a respins pana acum. Asa se va demonstra negru pe alb ca Andrei e fiul nostru. Al meu si al lui Tinu!", a conchis Emilia Iucinu.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.