Arificiala sau nu exista o criza a medicamentelor pornita de la centru sau plecata de la coada.
Ministerul Sanatatii si reprezentantii famarcistilor vor elabora un Protocol pentru eliberarea medicamentelor in farmacii. Protocolul, care va fi finalizat si semnat pana pe 25 martie, va avea caracter de act normativ. Ministrul Eugen Nicolaescu a hotarat, impreuna cu reprezentantii Colegiului Farmacistilor din Romania, transmiterea unei circulare, in toate unitatile farmaceutice, in care sunt reamintite prevederile legale referitoare la eliberarea celor 1.216 medicamente fara prescriptie medicala. cc.

"Este doar o campanie de discreditare a farmacistilor, adevarati profesionisti, dar si a Ministerului Sanatatii", se arata intr-un comunicat al ministerului. Pentru dezamorsarea acestei situatii, ministrul a dispus initierea unei ample campanii de informare si educare a populatiei in ceea ce priveste consumul medicamentelor si riscurile automedicatiei. La intalnirea de ieri s-a stabilit calendarul de lucru privind relizarea protocolului si anume pe 14 martie 2006 - definirea de catre experti a situatiilor de urgenta in care farmacistii au competenta sa elibereze medicamente, fara prezentarea retetei, desi acestea se elibereaza in mod normal numai pe baza de prescriptie medicala, in conformitate cu prevederile Codului Deontologic publicat in MO.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.