Rectorii apreciaza recomandarea facuta de ministrul Educatiei si Cercetarii Mihail Hardau persoanelor care exercita functii de conducere in cadrul institutiilor de invatamant superior de stat de a-si face publice pe pagina de Internet a universitatilor declaratiile de avere si de interese. Cel putin asa sustine Ecaterina Andronescu, presedintele Consiliului National al Rectorilor (CNR).

"Reprezentantii CNR au luat in discutie acest lucru inca din data de 10 februarie a.c. si s-a stabilit in unanimitate ca declaratiile de avere si de interese ale celor care fac parte din conducerile universitatilor trebuie facute publice. Noi am decis ca pe langa publicarea lor pe Internet sa le depunem si la Serviciul Resurse Umane al fiecarei universitati. Rectorii considera ca prin acest gest vor fi inlaturate toate suspiciunile si zvonurile. Astfel, studentii nu vor mai putea spune ca profesorii care coordoneaza activitatea in universitati sunt neseriosi. Studentii nu vor mai fi tentati sa plece in alte parti, chiar si la universitati din strainatate, in ideea ca in Romania nu au ce si de la cine sa invete", ne-a declarat Andronescu.

In acelasi timp, Andronescu a precizat ca in cazul in care un rector va fi prins ca a depus declaratii false, va fi "sanctionat" in primul rand de catre colegi: "Pedeapsa mai mare decat blamul colegilor nu exista. In acelasi timp, Senatul universitatii il poate demite". Ministrul Hardau a facut recomandarea ca "si alte persoane numite in functii de conducere pe baza altor reglementari legale, de exemplu contabil-sef, sef birou, sef servicii, directori statiuni didactice, sef ferma sa-si publice declaratia de avere.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.