Scandalul din jurul Loteriei tinde sa ia amploare. Consiliul Concurentei a anuntat ieri ca facilitatile de care beneficiaza Loteria Romana pentru jocurile de noroc deschise liberei concurente cad sub incidenta Legii nr. 143/1999 privind ajutorul de stat.

La sfarsitul saptamanii trecute, Vladescu a solicitat Agentiei Nationale de Administrare Fiscala sa inceapa un control financiar-fiscal de fond pentru perioada 2003-2005 la Loterie. Solicitarea a venit in urma informatiilor aparute in presa privind posibile nereguli la Loterie. Consiliul Concurentei a si inceput o investigatie privind masurile de sprijin financiar de care beneficiaza Loteria Romana pentru a stabili daca ajutorul de stat de care beneficiaza compania este compatibil cu legislatia. Consiliul Concurentei considera ca facilitatile de care beneficiaza Loteria Romana pentru jocurile de noroc cad sub incidenta legii privind ajutorul de stat.

Masurile de sprijin financiar acordate Loteriei, asa cum sunt ele prevazute de legislatia in domeniul jocurilor de noroc, care fac obiectul investigatiei Consiliului Concurentei sunt: acordarea de licenta prin efectul legii, fara a fi astfel necesara plata taxei de licenta, inclusiv pentru jocurile de noroc pentru care nu detine drepturi exclusive; exceptarea de la plata taxei de timbru social, inclusiv pentru jocurile de noroc pentru care nu detine drepturi exclusive; scutirea de la plata impozitelor, taxelor si a altor contributii de orice fel aferente sumelor percepute pentru participarea la jocurile de noroc.

Procurorii anticoruptie au demarat, la inceputul acestui an, urmarirea penala impotriva lui Nicolae Cristea, a vicepremierului George Copos si a unui actionar de la Ana Electronic, Gilio Giuseppe Rosa, cei trei fiind cercetati in legatura cu tranzactionarea unor spatii intre firma detinuta de Copos, Ana Electronic, si Loterie. Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat in fata senatorilor din Comisia pentru cercetarea abuzurilor, ca, din punct de vedere legal, nu il poate suspenda pe presedintele Loteriei Romane, pentru ca acesta este "doar" invinuit in dosarul privind achizitia unor spatii comerciale.
"Eu nu ma pot exprima fata de domnul Cristea inainte de a se exprima justitia si este motivul pentru care am explicat si public de ce nu am luat masura demiterii sau suspendarii", a aratat Vladescu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.