Directorul Agentiei Nationale pentru Sprijinirea Initiativei Tinerilor (ANSIT), Cristian Rizea, suspendat luni din functie de catre presedintele Autoritatii Nationale pentru Tineret (ANT), Karoly Borbely, a atacat ieri virulent decizia acestuia.

In opinia lui, faptul ca seful Agentiei il suspecteaza de deturnare de fonduri europene si il da pe mana DNA nu este decat o rafuiala politica. "Ceea ce imi imputa mie udemeristul Karoly Borbely, adica deturnarea a 1,6 milioane de euro este exact ceea ce a facut el. Imi permit sa spun ca este chiar complice, alaturi de fosta directoare de la Eurotin, Mariana Petrescu, o apropiata a lui si a lui Crin Antonescu, de pe vremea cand era ministru. Pentru ca toate controalele trimise de el anul trecut nu au avut niciun rezultat, sau cel putin mie nu mi s-a adus la cunostinta finalitatea acestora, acum s-a luat de perioada 2000-2001. Dar atunci eu nu eram director. Eu am fost numit in anul 2002, deci nu am cum sa raspund pentru altii. Dar toata aceasta tevatura se face din cauza ca eu am ramas singurul pesedist in fruntea unei institutii publice si ei se simt datori sa faca epurarea politica pana la capat", ne-a declarat directorul suspendat, Rizea.

Mai mult decat atat Cristian Rizea este convins ca, prin inlaturarea sa de la conducerea ANSIT, presedintele Karoly Borbely vrea sa directioneze fondurile europene spre ONG-urile maghiare. Pe de alta parte, presedintele ANT spune ca nici nu se pune problema unei directionari preferentiale a fondurilor europene, intrucat Comisia Europeana monitorizeaza cu atentie acest aspect.

In plus, Karoly Borbely afirma ca deturnarea de fonduri la care se face referire in raportul Departamentului de Lupta Anti Frauda si cel al Comisiei Europene se refera si la perioada in care Cristian Rizea se afla la conducerea ANSIT.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.