17 structuri nationale si internationale, principalii sponsori ai organizatiilor neguvernamentale din Romania, intampina o dificultate: vor sa dea bani pentru rezolvarea problemelor sociale, culturale, de mediu etc., dar cer, in schimb, din partea ONG-urilor, transparenta in privinta cheltuirii banilor.
Asa ca cele 17 structuri, printre care Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala, Allavida (fostul Know-How Fund), Ambasada Regatului tarilor de Jos si Delegatia Comisiei Europene, au format un soi de federatie botezata Forumul Donatorilor din Romania si au instituit un concurs anual pentru cele mai bune rapoarte de activitate ale ONG-urilor. Ieri, la Palatul Cotroceni, in prezenta presedintelui Traian Basescu, s-a desfasurat a patra editie a acestui concurs. Din pacate, din miile de ONG-uri care exista in Romania, numai 29 s-au inscris in concurs, adica au fost dispuse sa arate limpede cati bani au primit si pe ce i-au cheltuit.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.