Piata Obor, cea mai mare piata agroalimentara din Bucuresti, va intra in vara acestui an intr-un amplu program de modernizare si reconstructie, a anuntat ieri primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu. Lucrarile se vor desfasura in cadrul unui parteneriat public-privat care va fi incheiat intre Consiliul Local al primariei sectorului 2 si firma care va castiga licitatia. Aportul primariei va consta in valoarea terenului, estimata la 12.689.760 euro, iar firma castigatoare cu suma de 386.682.000 lei noi, conform studiului de fezabilitate, care a anticipat costuri foarte mari ale constructiei.

Potrivit primarului Ontanu, activitatea comerciala a pietei nu va fi perturbata, iar toate cele 1.100 de tarabe existente la ora actuala vor fi mutate - 650 in parcarea actualei piete, 300 pe platoul central din apropierea Halei Obor, iar 50 in Piata Vatra Luminoasa. Potrivit proiectelor, Piata Obor se va transforma intr-un complex multifunctional modern, cu doua subsoluri, parter si doua sau chiar 3 nivele, dotat cu aproape 2.000 de locuri de parcare situate la cele doua subsoluri si pe terasa. La parter vor fi pozitionate tarabele pentru producatorii de legume si fructe, etajele 1 si 2 vor fi amenajate cu magazine de comercializare a carnii si produselor din carne, lactate, obiecte de uz casnic, galerii comerciale si de alimentatie publica.

De asemenea, dupa cum a declarat ieri primarul sectorului doi, tot anul acesta vor mai fi construite inca trei noi piete, respectiv Morarilor, Baicului si Aghires, proiecte realizate tot prin parteneriate public-privat. Piata Morarilor va fi situata in cartierul Basarabia si va consta intr-un complex multifunctional cu subsol, parter si cinci etaje.

Dispunerea spatiilor este similara cu schema folosita la Piata Obor, la care se adauga spatii pentru birouri (etajul 4) si spatii sociale pentru educarea tinerilor defavorizati (etajul 5). Valoarea lucrarii a fost estimata la 13.129.627 lei noi. Piata Aghires va fi ridicata in cartierul Floreasca, va avea 4 etaje, iar Baicului in cartierul care poarta acelasi nume si va fi cea mai mica, doar parter si un etaj. Costurile acestora au fost estimate la 2.994.075 lei noi, si respectiv 3.035.221 lei noi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.