Sansele Romaniei si Bulgariei de a adera la Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007 sunt mai slabe ca oricand – se afirma intr-un articol aparut la sfarsitul saptamanii trecute in „Mitteldeutsche Zeitung“, un ziar regional din landul Saxonia-Anhalt.
Citand surse diplomatice de la Bruxelles, publicatia ajunge la concluzia ca Franta si Olanda se distanteaza de sustinerea promisa initial celor doua state. "Nici un guvern nu poate stabili directia opiniei publice", a spus un diplomat francez, in timp ce un functionar european olandez a adaugat ca nimeni nu poate vota impotriva vointei propriului popor. Anul trecut, atat olandezii, cat si francezii au votat impotriva Constitutiei Europene, aminteste cotidianul german, sugerand ca votul ar fi fost influentat si de temerea cetatenilor fata de un nou val de extindere. De altfel, nu doar olandezii si francezii se pronunta impotriva continuarii extinderii, ci majoritatea cetatenilor UE.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.