Ancheta in dosarul Mafia florilor se extinde, asa cum anuntam saptamana trecuta.

Politistii bucuresteni de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au inceput urmarirea penala impotriva altei persoane, care, se pare, are legaturi de afaceri cu cei doi patroni de florarii descoperiti ca au facut 27 de importuri nu tocmai legale din Turcia. Ieri, Politia Capitalei a anuntat ca administratorul SC "Euro Marche Import Export" SRL, firma cu sediul in sectorul 5, a fost pus sub urmarire penala pentru folosirea de acte falsificate. Este vorba despre Cristache Mocanu, in varsta de 45 de ani, in sarcina caruia s-a retinut un prejudiciu la bugetul de stat de peste 5 miliarde lei vechi. Anchetatorii spun ca barbatul a importat flori din Olanda, in perioada noiembrie 2004 - aprilie 2005.

Cele 18 operatiuni de import de flori din strainatate realizate pe parcursul a 5 luni ridica suspiciuni, motiv pentru care s-au declansat verificari. Politistii au descoperit ca acesta a prezentat la autoritatile vamale romane facturi externe subevaluate, in scopul sustragerii de la plata obligatiilor datorate statului. Mocanu este cercetat in stare de libertate, politistii incercand sa stabileasca daca face parte din gruparea care a realizat peste 27 de importuri din strainatate in acest an, dar diminua in documente cheltuielile pentru a plati taxe vamale mici. Pana in prezent doar 5 persoane, printre care si 3 vamesi, sunt urmarite penal. In aceasta ancheta complexa, politistii bucuresteni, cei de frontiera si vamesii au descoperit 2 firme, una din Bucuresti, cealalta din Mures, prin care se derulau importuri ilegale cu garoafe si gerbera.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.