Compania Apa Nova, care este furnizoarea de servicii apa canal in Bucuresti, va face toate investitiile necesare pentru reglementarea problemelor referitoare la retelele telescopice, insa disputa va fi supusa si dezbaterii Comisiei de Expertiza, care va analiza acest subiect in 26-28 februarie, a declarat ieri primarul general Adriean Videanu.

Potrivit edilului, comisia respectiva va decide daca investitiile respective vor fi facute de Apa Nova cu sau fara majorarea pretului la serviciile pe care le presteaza. De asemenea, incepand de anul acesta RADET va plati catre Apa Nova utilizarea serviciului de canalizare, fara a se lua in calcul datoriile istorice ale regiei de termoficare.

Potrivit contractului de concesiune incheiat de Apa Nova cu municipalitatea, compania ar fi trebuit ca pana la 15 februarie sa monteze contoare la 99 la suta din imobilele din oras, in caz contrar fiind pasibila de o amenda de 1,5 milioane de euro.
Agentia de Reglementare a nivelelor de servicii Apa-Canal a municipiului Bucuresti (ARBAC) a facut primarului Adriean Videanu o recomandare in acest sens, insa edilul sustine ca hartia respectiva nu i-a parvenit.

Potrivit deciziei 6/14.02.2006 emise de ARBAC, "SC Apa Nova Bucuresti SA este raspunzatoare de plata imediata catre Concedent a unei penalitati de 1.500.000 (un milion cinci sute de mii) de euro, in aplicarea clauzei 28.9.3 a Contractului de Concesiune a serviciilor publice de alimentare cu apa si de canalizare din Municipiul Bucuresti".
Sanctiunea este aplicata - potrivit ARBAC - pentru "nerespectarea de catre SC Apa Nova Bucuresti SA, in mod semnificativ, a prevederilor clauzei 28.9.2 din Contractul de Concesiune a serviciilor publice de alimentare cu apa si de canalizare din municipiul Bucuresti, precum si a clauzelor 1.1 si 1.2 din Anexa A a Contractului de Concesiune, Caietul de Sarcini, partea a III-a, Nivelele Serviciilor, datorita neprezentarii, la termenul prevazut de Contract, a celui de al doilea Raport Initial de Conformitate pentru Nivelul de Serviciu A8 - Facturi emise pe baza contoarelor ca procent din totalul facturilor".

Mai exact, potrivit ARBAC, Apa Nova nu si-a indeplinit criteriile de perfomanta prevazute in contract, privind contorizarea imobilelor alimentate cu apa din reteaua publica.
Potrivit contractului, contorizarea imobilelor trebuia efectuata in proportie de 99 la suta in termen de patru ani de la preluarea in administrare a retelelor, termen care a expirat in luna octombrie a anului trecut.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.