Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis pastrarea sechestrului asupra unor bunuri ale familiei lui Dan Ioan Popescu, in urma recursului facut de fostul ministru al industriilor impotriva deciziei Comisiei Speciale din cadrul Instantei Supreme.

Avocatul lui Dan Ioan Popescu a sustinut ca masura trebuie anulata, deoarece ar afecta si alte persoane care dobandisera, in urma cu doi ani, cateva din imobilele aflate sub sechestru. Sechestrul a fost impus deoarece familia Popescu nu a putut sa justifice o parte din avere.

Dan Ioan Popescu a anuntat ca va da in judecata statul roman la Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Fostul ministru al industriilor se alatura unui grup de demnitari PSD care sustin ca anchetele declansate impotriva lor sunt instrumentate politic.
Ultimul dintre liderii PSD pus sub acuzare este secretarul general al partidului, Miron Mitrea. Departamentul National Anticoruptie il urmareste penal pe domnul Mitrea in dosarul "Zambaccian", in care este inviniut si Adrian Nastase.

Dan Ioan Popescu si Adrian Nastase s-au autosuspendat deja din functiile detinute in PSD. In privinta lui Miron Mitrea, presedintele PSD Mircea Geoana a dat urmatorul raspuns atunci cand a fost intrebat daca situatia este similara:

Mircea Geoana: "Cand vom afla mai mult, o sa comentam"

"La ora asta, e vorba mai mult de banuiala. Cand vom afla mai mult, o sa comentam. Dar jocul acesta, de a trimite mai intai prin presa invinuirea, autosuspendarea, circul mediatic, trebuie sa aibe o anumita limita in aceasta tara".
La cateva zile de la declansarea scandalului privind mostenirea lui Adrian Nastase, si presedintele PSD, Mircea Geoana, a fost acuzat de mai multe ziare bucurestene ca ar fi cumparat un teren subevaluat. De altfel, o organizatie civica a solicitat Parchetului General sa verfice provenienta averii lui Mircea Geoana.

Liderii PSD, coplesiti de problemele de coruptie
Liderii partidului par sa fie coplesiti de punerile sub acuzare pentru diverse fapte de coruptie, iar senatorii PSD au fost cei care au determinat respingerea in Senat a ordonantei de guvern care dadea Departamentului National Anticoruptie atributii de anchetare a parlamentarilor.
Votul din Senat a starnit reactii negative inclusiv in randul colegilor socialisti europeni ai PSD. Euro-deputatul olandez Jan Marinus Wiersma va vizita in curand Romania, pentru a discuta ceea ce a numit "problemele din PSD".

"Decizia ar putea afecta atmosfera din Parlamentul European, deoarece una dintre principalele noastre cereri a fost adoptarea legislatiei anticoruptie, iar, in opinia mea, ceea ce s-a intamplat nu este pozitiv", a spus dl Wiersma, referindu-se la respingerea ordonantei privind DNA.
El si-a exprimat speranta ca aceasta situatie poate fi reparata, si ca europarlamentarii vor putea fi convisi ca legislatia anticoruptie din Romania este corecta.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.