Apa Nova Bucuresti ar putea fi amendata cu 1,5 milioane de euro, dupa ce Agentia de Reglementare a Nivelurilor de Servicii Apa-Canal a decis sanctionarea lor pentru nerespectarea prevederilor contractuale privind nivelul de servicii.

Consiliul Executiv al ARBAC a transmis deja catre primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, decizia de amendare a societatii Apa Nova, urmind ca acesta s-o aplice efectiv pentru a incasa banii. Radu Dumitrescu, directorul adjunct de la ARBAC, a spus ca motivul principal pentru sanctionarea societatii a fost facturarea pe baza contoarelor de retea, mai exact pe baza contoarelor ca procent din totalul facturilor. De asemenea, Dumitrescu a mai spus ca, potrivit contractului, in 2005, Apa Nova "ar fi trebuit sa prezinte un raport care sa ateste ca valoarea facturilor emise pe baza contoarelor este de 99%", adica facturarea sa se faca pe consumul individual. "Am decis sa aplicam amenda de 1.,5 milioane de euro pentru ca desi Apa Nova stia ca in februarie trebuie sa predea raportul, nu a facut asta. Iar daca nu-mi da raportul, e la fel de important ca nerespectarea prevederilor contractului", a adaugat directorul ARBAC.

Interpretare diferita

In replica, Apa Nova Bucuresti a trimis un comunicat de presa in care a precizat ca "ARBAC si ANB interpreteaza contractul de concesiune intr-un mod diferit, mai ales in ceea ce priveste retelele telescopice". Insa, potrivit directorului adjunct de la ARBAC, referirea la retelele telescopice "nu are legatura cu motivul aplicarii amenzii si este o alta forma de dezinformare din partea societatii Apa Nova". Comunicatul mai precizeaza ca Apa Nova a transmis de mult timp "nivelurile de servicii" catre ARBAC si ca asteapta o informare oficiala din partea autoritatii de reglementare.

In toamna anului 2005, dupa un val de ploi care au durat citeva zile, intreaga Capitala a fost inundata, din cauza sistemului ineficient de canalizare. Apa Nova a considerat ca a facut tot ce era necesar si a dat vina pe sistemul invechit de canalizare. Insa prin contractul semnat de Apa Nova cu municipalitatea in 2000, societatea era obligata sa modernizeze pina in 2010 reteaua de canalizare. Pina la momentul respectiv, Apa Nova modernizase doar 10%, ceea ce inseamna ca in cinci ani a realizat ce trebuia sa faca pina in 2001.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.