Magistratii Judecatoriei sectorului 1 urmeaza sa decida asupra solicitarii omului de afaceri Sorin Ovidiu Vantu de admitere, in dosarul privind constituirea Bancii de Investitii si Dezvoltare (BID), a unei expertize grafice si audierea unor martori.

Cererea lui Vantu, respinsa de procurorul de sedinta pe motiv ca nu este concludenta si ar duce la tergiversarea dosarului, a fost facuta in sprijinul dovedirii nevinovatiei sale. Prin intermediul avocatului sau, Vantu a cerut instantei admiterea unei expertize grafice care sa demonstreze cine a completat, stampilat si facut toate mentiunile pe adeverinta necesara infiintarii BID, solicitand totodata si admiterea ca proba a registrului in care a fost inregistrata aceasta, pentru a se vedea cine a falsificat-o.

In privinta audierii martorilor, Vantu a cerut citarea catorva persoane mentionate in declaratiile Mariei Vlas, printre care Marian Petrescu, fost presedinte al SOV Invest, si Mihaela Sima, fost director economic al SOV Invest.
Instanta urmeaza sa se pronunte cu privire la aceste solicitari.
Sorin Ovidiu Vantu este acuzat, in acest dosar, de fals in declaratii si uz de fals intrucat, pentru a dobandi calitatea de actionar majoritar, in momentul constituirii Bancii de Investitii si Dezvoltare, ar fi declarat in fals ca sumele aduse drept aport la capitalul social sunt venituri personale si nu credit, contrar prevederilor Legii 58/1998 privind activitatea bancara. Potrivit anchetatorilor, Vantu ar fi declarat ca va contribui cu banii lui la capitalul acestei banci, dar ar fi folosit sume pe care i le-ar fi pus la dispozitie Nicolae Popa.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.