Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, s-a pronuntat miercuri impotriva legislatiei privind proprietatea, precizand ca in privinta Parcului IOR a cerut rediscutarea in instanta a revendicarii.

"In privinta Parcului IOR, am convenit cu primarul Sectorului 3, Liviu Negoita, sa atace in instanta aceasta decizie in calitate de administrator al domeniului public Legea 213 a patrimoniului nu defineste foarte clar ce este domeniul public si privat al Primariei Capitalei", a spus edilul sef.

Primarul general a anuntat ca le-a cerut juristilor Primariei sa faca propuneri pentru modificarea legislatiei in domeniu. El a respins situatia creata de lege prin care autoritatile locale sunt obligate sa restituie suprafete mari de teren din parcurile Capitalei.

In baza noilor legi ale proprietatii, pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea, marile parcuri ale Capitalei urmeaza sa fie retrocedate, mai putin Cismigiu si Herastrau.

Primarul general, Adriean Videanu, a semnat recent punerea in posesie a 12,1 hectare din Parcul IOR, desi se pronunta impotriva acestei practici. El sustine ca a respins in repetate randuri dosarul de revendicare, solicitandu-i Comisiei de aplicare a Legii 10 o reanalizare a situatiei, dar fara rezultat, legea obligandu-l sa accepte deciziile Comisiei.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.