Adrian si Dana Nastase sint urmariti penal intr-un nou dosar la DNA. Ei sint asteptati saptamina viitoare de procurori pentru a fi audiati in calitate de invinuiti. Potrivit unor surse apropiate familiei, Dana „a primit citatie de invinuit pentru complicitate la luare de mita“.

Dana si Adrian Nastase sint urmariti penal intr-un nou dosar la Departamentul National Anticoruptie. Ei sint asteptati saptamina viitoare de procurori pentru a fi audiati in calitate de invinuiti. Potrivit unor surse apropiate familiei, Dana Nastase "a primit citatie de invinuit pentru complicitate la luare de mita." Se pare ca este vorba de un nou dosar pe 2006.

DNA a confirmat marti seara, ca Adrian Nastase este cercetat pentru luare de mita, dupa ce fostul premier a tinut o conferinta de presa in care a anuntat ca are calitate de invinuit si s-a prezentat victima a unei campanii politice. Tot marti seara, DNA anunta ca a dispus inceperea urmaririi penale si fata de alte cinci persoane, pentru savirsirea unor fapte de coruptie. Cele cinci persoane au fost citate si citatiile au ajuns la ele.

Silenzio stampa la DNA

Ieri insa, DNA a refuzat sa faca orice fel de comentarii in acest dosar sau legate de punerea sub acuzare a Danei Nastase. Livia Saplacan, purtatoare de cuvint a DNA, ne-a declarat ca nu poate da detalii mai multe in acest moment despre cei invinuiti, "pentru ca acestora nu li s-au adus la cunostinta in mod concret acuzatiile conform Art.6 alin 3 din Codul penal. Vor fi date publicitatii mai multe informatii in momentul in care invinuitilor li se vor prezenta concret acuzatiile", ne-a spus oficialul DNA.

Se pare ca Adrian Nastase si celelalte cinci persoane sint cercetate intr-un nou dosar, 8/P/2006, separat din cazul Zambaccian. Procurorii cerceteaza modul in care a fost finalizat imobilul din Zambaccian, dosarul neavind legatura cu achizitionarea si construirea lui.

Gabriel Bivolaru, citat la DNA

Fostul deputat PDSR Gabriel Bivolaru, caruia i-a apartinut la un moment dat terenul pe care a fost construit imobilul din Zambaccian, va fi transferat, in urma unei cereri a DNA, pina la sfirsitul acestei saptamini, la Penitenciarul Rahova, pentru a fi audiat in acest dosar. Marius Iacob, directorul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, ne-a spus ca procurorii anticoruptie nu au comunicat in ce calitate va fi audiat Gabriel Bivolaru, daca este martor sau invinuit. "Avem o solicitare a DNA pentru a-l transfera pe Gabriel Bivolaru de la Penitenciarul Turnu-Severin la Penitenciarul Rahova si am dispus masurile necesare in acest sens", ne-a mai spus Iacob.

A inceput anticoruptia la nivel inalt

Intrebata daca punerea sub acuzare a lui Adrian Nastase este un semnal ca Justitia functioneaza, purtatorul de cuvint al comisarului european pentru Extindere, Kristina Nagy, a refuzat sa comentez eacest caz particular, dar ne-a precizat ca: "Lupta impotriva coruptiei e prioritatea principala pentru aderarea la UE si am cerut instrumentarea unor cazuri de coruptie la nivel inalt. Avem citeva indicatii ca mai multe investigatii de cazuri de coruptie la acest nivel au inceput deja in Romania, dar asta este tot ce putem spune la acest moment".

Surse contra surse

In conferinta de presa de marti, Adrian Nastase a acuzat presupuse scurgeri de informatii venite din directia DNA. Fostul lider PSD denunta presupuse manevre politice in acest dosar, aratind cu degetul spre Basescu si Monica Macovei. "Acest mod de a organiza colaborarea cu presa, prin surse judiciare, este absolut incalificabil. Dupa parerea mea, persoana care ar trebui sa raspunda pentru aceste lucruri este Monica Macovei", sustinea Nastase. Ieri, toti oficialii DNA pe care i-am contactat au refuzat sa faca orice fel de comentariu legat de dosar. "Scurgerile de informatii" au venit, insa, cel putin pentru "Cotidianul", din surse apropiate familiei Nastase. Acestea ne-au spus ca Dana Nastase este invinuita de complicitate la luare de mita, informatie neconfirmata nici oficial, nici pe surse de nimeni din DNA.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.