Maidanezul Boschito, principalul suspect in cazul mortii japonezului Hajime Hori, are “avocati” care se lupta pentru viata lui!

Dupa ce procurorii au obtinut dreptul de a tine animalul in viata doar pana la finele anchetei, mai multe asociatii pentru protectia animalelor se zbat acum, folosind tertipuri avocatesti ca in cazul proceselor cu oameni, sa-l scape pe maidanez de injectia letala.

Asociatiile pentru protectia animalelor Brunopet si Cutu-Cutu au prezentat la Administratia pentru Supravegherea Animalelor (ASA) un ordin judecatoresc prin care se interzice omorarea cainilor suspecti sau incredintarea lor spre adoptie.

"Am introdus ordonanta prezidentiala la Judecatoria sectorului 3 pentru a-l tine in viata pe Boschito. Administratia pentru Supravegherea Animalelor e acum obligata sa pastreze in viata toti cainii presupusi ucigasi, pentru a fi probe in proces, pana la sfarsitul anchetei. Dupa, dorim sa-i adoptam", ne-a declarat Marcela Lungu, seful asociatiei chinologice Cutu-Cutu.

Principalul argument folosit de aparatorii cainilor aflati pe lista neagra a criminalistilor e faptul ca nicaieri in lume un maidanez nu a putut ucide de unul singur un om. Mai mult, acestia spun ca vor cere o contraexpertiza daca vreun maidanez va fi gasit vinovat de moartea japonezului.

Ieri, directorii bazei de ecarisaj se supusesera ordinului judecatoresc si declarau ca Boschito nu mai poate fi eutanasiat pentru ca este revendicat cu acte in regula. Daca animalul va fi gasit vinovat de moartea japonezului, familia acestuia ar putea cere daune numai pe cale civila, intentand proces fie statului roman, fie direct Primariei Capitalei. In ambele cazuri nu exista obligatia ca animalul sa fie ucis. Mai in gluma, mai in serios, unii din cei implicati direct in ancheta isi pun intrebarea cum vor putea "revendicatorii" animalului sa doarma in casa cu un caine care a luat viata unui om.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.