Directorul Serviciului Roman de Informatii, Radu Timofte, a fost audiat, ieri, de catre Comisia parlamentara de control, pe tema sesizarii formulate de Dinu Patriciu in legatura cu interceptarea ilegala a telefoanelor sale. Seful SRI a declarat Comisiei ca interceptarile telefonice au fost efectuate in urma emiterii unor mandate de catre autoritatile abilitate, pentru ca existau suspiciuni de atingere a sigurantei nationale.

In ceea ce priveste contextul politic al acestora, Radu Timofte a declarat presei ca aceste inregistrari au fost distruse. Dinu Patriciu declarase la sfarsitul saptamanii trecute ca va face o plangere Comisiei parlamentare de supraveghere a activitatii SRI in legatura cu interceptarile convorbirilor sale telefonice. El a afirmat ca aceste convorbiri, care "trei ani au stat pe masa cuiva inainte de a ajunge la procuror", ar putea fi folosite ca mijloc de santaj.

Totodata, Patriciu afirma ca le-a cerut procurorilor sa ii prezinte mandatele in baza carora i-au fost interceptate convorbirile telefonice, dorind sa fie informat si asupra unor eventuale inregistrari ale convorbirilor aparatorilor sai.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.