Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu a luat decizia de a-l demite din nou pe Sorin Oprescu din functia de director al spitalelor Universitar si Elias, la doar cateva ore dupa ce Justitia ii daduse castig de cauza medicului.

Aceasta ar fi a treia data cand senatorul Oprescu este dat afara prin ordin ministerial de la conducerea celor doua unitati, de catre Eugen Nicolaescu. Curtea de Apel Bucuresti a suspendat ieri, pentru a doua oara, ordinele ministrului sanatatii prin care a fost revocat din functie Sorin Oprescu si consiliul de administratie de la Spitalul Universitar respectiv Spitalul Elias din Bucuresti.

Potrivit senatorului PSD, Antonie Iorgovan, cel care il reprezinta pe Sorin Oprescu, decizia Curtii de Apel este executorie, iar efectul imediat trebuie sa fie repunerea in drepturi a lui Sorin Oprescu si a Consiliului de Administratie. De asemenea, Iorgovan a declarat ca decizia instantei reprezinta "un triumf al Justitiei" si "al statului de drept". Pe de alta parte, avocatul Ministerului Sanatatii, Gheorghe Piperea, a declarat ca hotararea instantei nu este foarte clara. In opinia acestuia, suspendarea ordinelor ministrului Sanatatii nu inseamna ca automat Sorin Oprescu va fi repus in functia de director al spitalului, ci doar ca va fi suspendata actuala conducere. Piperea a mai spus ca cel mai probabil Ministerul Sanatatii va numi un manager interimar, pana la solutionarea de fond a cauzei. Spusele avocatului, au fost confirmate cateva ore mai tarziu chiar de catre ministrul Sanatatii. "Ne vom putea continua activitatea la cele doua spitale cu noua conducere pe care o voi propune astazi (n.r. ieri)", a declarat Nicolaescu. El a mai afirmat ca va solicita in urmatoarele zile recurs, intrucat nu intelege care a fost temeiul pentru care justitia a decis ca senatorul Oprescu a fost revocat pe nedrept.

Sursa: Click.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.