Consilierii de stat pe probleme de sport din cadrul Administratiei Prezidentiale, Octavian Belu si Mariana Bitang, si-au anuntat ieri primele obiective pentru anul 2006 pentru care doresc sa obtina patronajul presedintelui Traian Basescu.

Prima actiune este reuniunea secretarilor de comitete olimpice si a sefilor de delegatii care vor participa la Jocurile Olimpice din 2008, organizata de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR), iar cel de-al doilea eveniment vizeaza, cum era si firesc, gimnastica romaneasca - Federatia Romana de Gimnastica implineste in acest an 100 de ani de la infiintare, motiv pentru care cei doi consilieri de stat au in vedere un lobby sustinut pentru a-l aduce la Bucuresti pe presedintele federatiei internationale de profil.

Steaua si Dinamo vor fi implicate in proiect

Pe langa aceste obiective, cei doi antrenori de gimnastica Octavian Belu si Mariana Bitang au anuntat ca au in vedere un program de antrenament pentru copiii institutionalizati si copiii strazii, la cele doua mari cluburi bucurestene Steaua si Dinamo. Cei doi consilieri de stat au precizat ca deja au contactat cele doua cluburi bucurestene Steaua si Dinamo, precum si Academia Nationala de Educatie Fizica si Sport pentru a pune in aplicare cat mai curand acest proiect. "Ca prim proiect, vrem sa ne indreptam atentia catre copiii strazii si copiii institutionalizati. Ideea este de a-i duce pe acestia de 2-3 ori pe saptamana la bazele sportive ale cluburilor Steaua si Dinamo pentru a incerca sa gasim printre ei viitori performeri", a declarat Mariana Bitang. Pana in prezent, dupa cum au spus Belu si Bitang, a fost deja centralizat numarul de copii pe sectoare ale Bucurestiului, consilierii de stat avand in vedere si o colaborare cu primariile de sector pentru a sprijini acest proiect.

Consilierii de stat pe probleme de sport Octavian Belu si Mariana Bitang au anuntat ca doresc infiintarea unui asa-zis "consiliu al inteleptilor" in sport, format din 10-12 persoane, in vederi fiind Gabi Szabo, Marius Urzica, Mihai Covaliu si Ivan Patzaichin


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.