Alexandra Trambitasu, medicul legist roman care a autopsiat corpul lui Teo Peter, va depune marturie saptamana viitoare in procesul intentat, in SUA, puscasului marin care a provocat accidentul in urma caruia a murit basistul trupei Compact, Teo Peter.

Procesul pe care Guvernul Statelor Unite ale Americii i l-a intentat sergentului Cristopher Robert VanGoethem va incepe luni, 23 ianuarie, la Baza Infanteriei Marine Americane din Quantico (statul american Virginia).

Medicul Alexandra Trambitasu este cea care a efectuat necropsia lui Teo Peter si probele toxicologice soferului care a condus taximetul in care s-a aflat cantaretul.

Potrivit doctorului Dan Dermengiu, director general al Institutului National de Medicina Legala "Mina Minovici" din Bucuresti, legista trebuie sa confirme autenticitatea si continutului raportului de necopsie pentru Teo Peter si pentru taximetristul Marian Valentin Chiru, rapoarte ce au fost intocmite in dosarul in care cetatenul american Cristopher Robert VanGoethem este cercetat pentru implicare in accidentul rutier produs in dimineata zilei de 4 dembrie 2004.

Ambasada SUA la Bucuresti a primit citatia pentru doctorul Trambitasu si l-a rugat pe directorul general al INML sa aprobe participarea acesteia in instanta, in calitate de reprezentant al autoritatilor romane care au instrumentat cazul.

Toate costurile presupuse de deplasarea legistului in SUA (cazare, diurna, transport, viza) vor fi suportate direct de catre Guvernul SUA.

Sergentul Christopher VanGoethem, in varsta de 32 de ani, este fostul comandant al Detasamentului de securitate al Corpului puscasilor marini de pe langa Ambasada SUA la Bucuresti. In decembrie 2004, el a provocat un accident de masina, intr-o intersectie din Capitala, in care si-a pierdut viata producatorul si basistul trupei Compact, Teo Peter, aflat in taxiul lovit de autoturismul lui VanGoethem. Peter a suferit traume craniene grave, decedand pe loc. Potrivit presei americane, pentru acest incident, puscasul marin a fost acuzat de omor din imprudenta si conducere sub influenta alcoolului.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.