O tinara a fost agresata, in urma cu doua zile, de un paznic chiar intr-unul dintre grupurile sanitare ale Ministerului Educatiei.

Reprezentantii Ministerului Educatiei afla din sesizarile venite de la Politia Capitalei ca, in institutia condusa de ei, o tinara de 24 de ani a fost agresata sexual de catre unul dintre agentii de paza. In noaptea de 17 ianuarie, Nicoleta B. a vrut sa se inregistreze pe o caseta audio, pentru a o da prietenului ei, care urma sa fie inchis la Jilava. Singurul loc pe care l-a gasit a fost chiar Ministerul Educatiei, unde s-a gindit ca poate apela la un cunoscut care era angajat ca paznic, dar care in acea seara nu era de tura.

Acuzata de prostitutie

Cu toate acestea, ea apeleaza la cei doi ofiteri de paza. Unul refuza sa o ajute, insa celalalt, pe nume Constantin Paun, i-a spus ca o poate duce intr-un birou al ministerului, unde poate sa faca inregistrarea. Tinarul a dus-o insa pe fata intr-un grup sanitar din incinta ministerului, unde a supus-o la perversiuni sexuale, dupa ce a amenintat-o ca o omoara.

Fata a anuntat politia, iar ofiterul de paza a fost arestat pe o perioada de 29 de zile sub acuzatia de viol, infractiune pedepsita de la trei la zece ani de inchisoare. Seful pazei din Ministerul Educatiei, Iulian Duman, neaga toate aceste fapte, el spunind ca "fata era o prostituata care s-a suparat pe ofiter ca nu a platit-o pentru serviciile prestate si de aceea s-a dus la politie".

Paza de 165 de milioane de lei

Conducerea MEdC a hotarit sa rezilieze contractul incheiat cu firma de paza, urmind ca in urmatoarele trei zile sa inceapa selectia de oferte pentru angajarea unei alte firme. Secretarul general al Ministerului Educatiei, Adrian Gorun, a marturisit ca nu era multumit de firma inca din august. "Platim firma cu peste 165 de milioane de lei pe luna, dar i-am gasit pe ofiterii de paza citind ziarul, lasau pe oricine sa intre cu masina in parcarea ministerului, desi accesul era interzis", spune Gorun.

Problemele din firma de paza sint confirmate si de politie. "Firma nu obtinuse aviz de la politie pentru ca tinarul sa efectueze paza la Ministerul Educatiei. Avea doar un contract de colaborare. I-a dat firma uniforma si l-a pus paznic la minister", spune inspectorul principal Munteanu Stefan, care se ocupa de cazul acesta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.