1 ianuarie 2007 sau anul 2008 sunt considerate de catre crestin-democratii germani drept termene inacceptabile pentru aderarea Romanei si Bulgariei, doua tari care se confrunta cu "coruptia pana la cele mai inalte niveluri", sustin crestin-socialii germani.

Oamenii lui Edmund Stoiber si-au ascutit criticile taioase la adresa datei aderarii Romaniei si Bulgariei la UE la 1 ianuarie 2007, apreciind ca odata cu aderarea acestora, UE va incepe sa pompeze "zeci de milioane de euro intr-o tara in care exista temerea ca o buna parte a acestor sume se va scurge in domenii atinse de coruptie", o masura considerata ca find lipsita de sens in conditiile date.

Afirmatiile ii apartin liderului grupului crestin-social din parlamentul landului Bavaria, Joachim Hermann. Potrivit cotidianului "M?nchner Merkur", citat de pagina electronica a postului de radio Deutsche Well, liderul bavarez sustine ca pe fondul actualei stari in domeniul reclamat, data stabilita pentru aderarea celor doua state candidate nu este "acceptabila".

Concluziile sale survin in urma unei sedinte a grupului crestin-social care si-a exprimat, in cadrul unei sedinte cu usile inchise, rezervele fata de aderarea celor doua tari la UE. Hermann a tinut sa precizeze ca nu exista obiectii de principiu impotriva integrarii celor doua tari in UE, dar ca "1 ianuarie 2007 sau chiar un an mai t?rziu" ar fi prea devreme pentru aderarea acestora. Deputatul european al Uniunii Crestin-Sociale, Markus Ferber, considera insa nerealista o am?nare dupa 2008 a aderarii celor doua tari.

Membri ai coalitiei guvernamentale germane, cresti-democratii nu sunt la primul semnal de acest gen. La inceputul acestui an, purtatorul de cuvant pe probleme europene al grupului Uniunii Crestin-Sociale din Bundestag, Thomas Silberhorn, se opunea unei "integrari pripite" a Romaniei si Bulgariei in UE, pronuntandu-se pentru amanarea acestui moment dupa 2008. Silberhorn conditiona votul grupului sau pentru ratificarea tratatelor de aderare de indeplinirea celor doua tari a tuturor angajamentelor asumate si se pronunta impotriva acordarii oricaror concesii, din considerente politice.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.