Presedintele Academiei Romane, Eugen Simion, dar si ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu au tinut sa-i multumeasca presedintelui pentru ca a intervenit in conflictul dintre cele doua institutii.

Traian Basescu a cerut in sedinta de Guvern ca Academia Romana sa managerieze in continuare spitalul Elias, dar sa asculte si de sfaturile Ministerului Sanatatii. "Domnul Traian Basescu a avut o initiativa foarte buna, ii multumesc si chiar il felicit pentru ca a intervenit in acest conflict pe care nu l-am creat noi, Academia Romana. Domnia lui a intervenit eficace, astfel incat Spitalul Elias va ramane sub autoritatea Academiei Romane", a declarat ieri pentru Mediafax, Simion.

La randul sau, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu s-a aratat multumit de interventia presedintelui. "Asa cum am declarat si inainte, doresc sa existe un dialog intre minister si Academia Romana. Pana acum nu am gasit receptivitate din partea academiei, insa cred ca datorita interventiei presedintelui se va gasi raspunsul rezolvarii problemelor", a declarat Nicolaescu. Presedintele Academiei Romane a declarat ca asteapta "un semn" de la ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, pentru a lua o decizie privind conducerea Spitalului Elias.

"Sigur ca spitalul nu va trai izolat de sistemul sanitar din Romania. Astept un semn de la domnul ministru pentru a lua o decizie privind viitorul Spitalului Elias, respectand insa legile tarii si drepturile Academiei Romane, deoarece Fundatia Elias este proprietara a circa o treime din Spital, inclusiv cladirea si terenul.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.