Directorul general al Companiei Nationale Administratia Cailor Navigabile Constanta este cercetat penal pentru abuz in serviciu in forma calificata si deturnare de fonduri.

Ancheta declansata la institutia amintita de Biroul de Investigare a Fraudelor a relevat o serie de nereguli savarsite in perioada 2003-2004. Potrivit Politiei Romane, compania a beneficiat, in baza unor Hotarari ale Guvernului, de subventii de la bugetul de stat si fonduri necesare efectuarii unor lucrari de reparatii si dragaj pe Canalul Dunare - Marea Neagra, in valoare de peste 92 miliarde lei vechi. Anchetatorii spun ca institutia condusa de Gheorghe Nicolau, 59 de ani, a primit subventii totale insumand 110,5 miliarde lei vechi.

17,8 miliarde lei vechi au reprezentat subventii acordate in plus fata de suma aprobata prin Hotarari ale Guvernului, bani ce ar fi trebuit restituiti bugetului de stat in termenul legal stabilit. Pentru nerestituirea acestei sume, spun anchetatorii, au fost calculate penalitati si dobanzi de 4,3 miliarde lei vechi, compania datorand in prezent statului peste 22 miliarde lei vechi. Alaturi de Nicolau, cercetarile mai vizeaza si alte persoane din conducerea companiei, insa, deocamdata, numele acestora nu au fost facute publice.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.