Peste o mie de persoane - colegi de serviciu din spital sau din alte unitati medicale din Iasi, dar si ieseni obisnuiti - au asistat ieri la slujba religioasa tinuta in biserica Spitalului "Sf. Spiridon" inaintea inmormantarii celor doua cadre medicale decedate in accidentul de elicopter de la inceputul saptamanii.

Slujba religioasa a fost oficiata chiar de catre mitropolitul Moldovei si Bucovinei, Inalt Prea Sfintia Sa Daniel, in biserica Spitalului "Sf. Spiridon" din Iasi, unde au fost depuse sicriele medicului Liliana Puiu (36 de ani) si asistentei Mioara Hauta (30 de ani), cele doua cadre medicale pierzandu-si viata in accidentul aviatic alaturi de pilotul Valentin Stanescu (38 de ani) si copilotul Augustin Toma (37 de ani), informeaza Mediafax.
Dupa slujba din biserica Spitalului "Sf. Spiridon", doctorul Diana Cimpoiesu, medic sef al UPU SMURD Iasi, a multumit celor doua colege pentru intreaga activitate depusa.

"Au fost niste colege deosebite, si-au iubit meseria, faceau totul cu placere si in ultimul timp SMURD era pentru ele a doua familie", a spus Diana Cimpoiesu. Cortegiul funerar a plecat la ora 12.15 spre Cimitirul "Eternitatea", din Iasi, unde a fost inmormantata doctorita Liliana Puiu, aproape 200 de oameni purtand spre cimitir zeci de coroane de flori. Asistenta Mioara Hauta a fost inmormantata mai tarziu, la Cimitirul "Buna Vestire", din Iasi. Sase ambulante din judetele invecinate au fost trimise la Iasi pentru a insoti cortegiul funerar. Pilotul si copilotul elicopterului prabusit la Iasi au fost adusi la Bucuresti si urmeaza sa fie inmormantati la Cimitirul Ghencea Militar. Elicopterul apartinand SMURD s-a prabusit, luni dimineata, la Iasi, iar in urma accidentului si-au pierdut viata dr. Liliana Puiu, asistenta Mioara Hauta, pilotul Valentin Stanescu si copilotul Augustin Toma. Pilotul Valentin Stanescu avea la activ 1.500 de ore de zbor, iar copilotul Augustin Toma avea 750 de ore de zbor la activ, dintre care 100 pe acest tip de elicopter. Echipajul trebuia sa se intoarca, marti, la Bucuresti, unde urma sa fie inlocuit, procedura care avea loc saptamanal.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.