Culisele tunului imobiliar - prin care multimiliardarul Iulian Dascalu a acaparat Centrul istoric al Iasilor, unde are in proiect sa construiasca un cartier de locuinte - ascund legaturi primejdioase. Afaceristul Zaharia Schrotter - unul dintre contestatarii asocierii Consiliului Local Iasi cu societatea "Iulius Group" - a dezvaluit faptul ca dincolo de sforile trase de primarul PSD-ist Gheorghe Nichita, Dascalu are in mana fosti agenti ai Securitatii, care sunt angajati in cadrul firmelor sale si de care se foloseste la concretizarea unor afaceri delicate, de "grad zero".

Zaharia Schrotter afirma ca va sesiza Departamentul National Anticoruptie (DNA) cu privire la contractul de asociere prin care Consiliul Local Iasi i-a incredintat direct, fara licitatie, lui Dascalu 130.000 mp in zona istorica a capitalei Moldovei. In acest sens, Schrotter arata ca "pentru ca Dascalu sa primeasca acest cadou, s-au dat bani multi! Desigur, exista si o persoana sau mai multe care i-au luat. Cati bani au fost, sa stabileasca procurorii! In orice tara cu o Justitie sanatoasa, a doua zi dupa semnarea acestui contract, multi dintre cei care l-au avizat ar fi fost arestati". Conditiile contractuale ce privesc afacerea "Palas" sunt evident favorabile societatii "Iulius Group".

"Averea" a descalcit, in premiera, in editia de marti itele acestei megaafaceri PSD, despre care specialistii imobiliari sustin ca ar depasi 80.000.000 euro. Tunul imobiliar s-a dat in 28 decembrie 2004, cand primarul Nichita i-a chemat din concediu pe membrii Consiliului Local, iar acestia au votat proiectul "Palas" cu ochii inchisi. Intre timp, megaafacerea orchestrata de camarila PSD de la Iasi a degenerat intr-un scandal urias, iar unii consilieri au cerut sa se constate ca ar fi votat - culmea - in necunostinta de cauza. Este si cazul consilierului local PSD, ing. Dumitru Anchidin, care s-a dezis de votul pro acordat initial in favoarea lui Dascalu. Azi, Anchidin cere anularea contractului de asociere.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.