Operatiunile de dinamitare de pe Valea Oltului vor continua pana astazi, la orele pranzului, iar miercuri va fi reluata circulatia masinilor de pana la 7,5 tone si a autobuzelor care asigura transportul persoanelor, a declarat presedintele Traian Basescu, aflat pentru a patra oara in zona.
Presedintele Traian Basescu a sosit pentru a patra zi consecutiv pe Valea Oltului ieri, in jurul orei 14.15, si a discutat cu reprezentantii Armatei timp de aproximativ o ora. "Dinamitarile vor continua si maine pana la pranz, dupa care vor intra in zona alpinistii de la Batalionul de vanatori de munte, care vor impinge in jos tot pamantul ce a fost maruntit de explozii, iar miercuri se va da drumul la traficul usor de pana la 7,5 tone, cat si la autobuzele care asigura transportul persoanelor. Avand in vedere ca va incepe scoala, acest lucru e un mare inconvenient", a declarat presedintele.

Ministrul Apararii Nationale, Teodor Atanasiu, aflat si el pe Valea Oltului, a spus ca in zona au fost mobilizate doua plutoane de militari care vor lucra 24 din 24 de ore. "In prezent, actionam cu doua plutoane de militari care au primit sarcina sa lucreze 24 din 24 de ore si este foarte importanta misiunea lor in aceasta zona. Speram ca marti la pranz treaba lor sa fie gata. Detonarile se vor face din ora in ora si recunosc ca este prima interventie de acest gen si speram ca urmatoarele vor avea mai mult succes", a declarat Atanasiu. Ministrul a mai spus ca a venit in zona si pentru a verifica conditiile de cazare si masa ale soldatilor: "Ei sunt cazati la Sibiu si iau masa doar dimineata si seara, ceea ce nu e normal dupa o munca de 24 de ore". In urma celei de-a patra operatiuni de detonare efectuata, ieri, in jurul orei 13.30, pe Valea Oltului, mai multi bolovani s-au desprins de pe versant si au spart parbrizul masinii corespondentilor unei post de televiziune, precum si geamurile unui restaurant situat la cateva sute de metri de locul detonarii.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.