Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a respins ieri acuzatiile lansate de ziarul "Averea", potrivit carora ministerul nu ar fi atasat la cererea de extradare a lui Gregorian Bivolaru din Suedia probele ce-l incriminau pentru corupere de minori si trafic de carne vie. "Probabil este o incercare a procurorilor care se simt un pic cu musca pe caciula sa scape de ceea ce au facut. Inteleg ca se incearca sa se arunce pisica la Ministerul Justitiei, care nu ar fi transmis toate actele", a precizat Macovei, dupa sedinta de Guvern de la Palatul Victoria.

Ministrul Justitiei a apreciat totodata ca azilul politic primit de Gregorian Bivolaru in Suedia nu va afecta parcursul european al Romaniei.

In acelasi timp, insa, ministrul a declarat ca "Romania nu mai poate face nimic in dosarul Bivolaru". "Azilul politic primit de Bivolaru trebuie sa dea un semnal nu neaparat politic, ci pentru Justitia din Romania, pentru procurori si judecatori", a afirmat Macovei, care si-a exprimat "dubiile" in privinta modului in care procurorii romani au desfasurat ancheta in acest caz.

De altfel, ministrul a reamintit ca, in urma cu doua saptamani, a dispus o ancheta in acest caz. Decizia a fost luata imediat dupa ce autoritatile suedeze au dat un prim semnal, respingand cererea de extradare in Romania a lui Gregorian Bivolaru. De asemenea, Macovei a aratat ca autoritatile suedeze au solicitat si au primit documentele in regim de urgenta din partea Romaniei, in conformitate cu articolului 12 al Conventiei europeane de extradare.

Ministrul a precizat ca decizia de acordare a azilului lui Bivolaru era previzibila, avand in vedere ca s-a respins extradarea acestuia, ceea ce presupunea ca trebuie sa-i acorde o forma de sedere pentru ca s-a aflat pe teritoriul Suediei. Ministrul a contraatacat de altfel, insistand pe ideea ca la momentul actiunilor impotriva membrilor MISA s-a remarcat un "hei-rup-ism" al autoritatilor. La data respectiva, la conducerea Ministerului Justitiei se afla liderul PSD, Rodica Stanoiu, membru al Cabinetului de atunci, Adrian Nastase.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.