Guvernul va adopta forma actuala a proiectului de modificare a Codului Fiscal, cu exceptia prevederilor vizand introducerea unui pret minim de referinta la tigari si alcool, sustin surse din Ministerul de Finante. "Proiectul de lege va fi inaintat Parlamentului, unde va intra in dezbatere. Data intrarii in vigoare depinde de momentul cand o sa iasa de la Parlament.

Cand se incheie dezbaterea in Parlament, mai avem sase luni, le adaugam si acela va fi momentul cand vor intra in vigoare modificarile Codului Fiscal", a declarat ieri premierul Calin Popescu Tariceanu. Totusi, este posibil ca modificarile aduse legislatiei fiscale sa nu fie aplicate decat pe 1 ianuarie 2007. Cum este aproape imposibil ca schimbarile aduse Codului Fiscal sa fie trecute prin Guvern si adoptate in Parlament pana la finalul anului, ramane ca ele sa fie amanate pentru anul viitor.

Potrivit legislatiei fiscale, orice modificare a Codului intra in vigoare in prima zi a anului urmator celui in care a fost adoptata legea. Cu alte cuvinte, daca modificarile nu intra in vigoare pe 1 ianuarie 2006, vor fi aplicate de-abia de la 1 ianuarie 2007, indiferent de data la care au fost publicate in timpul anului 2006, afirma avocatul Gabriel Biris.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.