Comisia de specialitate din cadrul Penitenciarului Timisoara va analiza, astazi, daca sunt intrunite conditiile pentru ca fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, sa fie liberat conditionat, informeaza surse judiciare pentru Mediafax. Miron Cozma a fost transferat, saptamana trecuta, de la Jilava la Penitenciarul Timisoara. Potrivit procedurii penale, cererea de liberare conditionata trebuie analizata de membrii comisiei din cadrul penitenciarului unde se afla inculpatul. Fostul lider al minerilor are posibilitatea de a cere liberarea conditionata dupa ce instanta Inaltei Curti de Casatie si Justitie a decis, la inceputul lunii decembrie, contopirea pedepselor pe care Cozma le-a primit pentru implicarea in doua mineriade.

Potrivit procedurii penale, comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate - cu participarea judecatorului delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate, in calitate de presedinte - propune liberarea conditionata tinand seama de fractiunea din pedeapsa efectiv executata si de partea din durata pedepsei care este considerata executata pe baza muncii prestate, de conduita persoanei condamnate si de eforturile acesteia pentru reintegrarea sociala, de antecedentele sale penale, precum si de posibilitatile de reintegrare a persoanei condamnate.

Sursa: Curentul.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.