Premiera absoluta in invatamantul romanesc: elevii unei scoli si-au aparat directorul, iar protestul lor a fost ascultat. Ministrul educatiei a anuntat ieri ca directoarea Scolii Centrale ramane in functie, desi Inspectoratul o demisese pentru ca o eleva a fost injunghiata in scoala de un intrus.

Actele de violenta din scoli se inmultesc de la o zi la alta, reprezentand un pericol pentru elevi si profesori. Noul ministru al educatiei a luat masuri doar in cazul elevei injunghiate de la Scoala Centrala si a anuntat o serie de alte decizii.

Concret, directoarea Svetlana Bodnaras ramane in functie. Mihail Hardau spune ca a luat decizia si pentru ca si-a format propria parere despre incident. "Directoarea Svetlana Bodnaras a anuntat imediat Politia, a lasat eleva sub supravegherea dirigintei si s-a implicat de la inceput in recuperarea fetei. A anuntat parintii, a apelat la consiliere. Am respins cererea de demisie, iar diriginta si personalul de paza au fost sanctionati deja. Inspectorul scolar general Gheorghe Alexe, care fusese numit interimar, nu mai poate candida la acest post intrucat i-am respins dosarul si l-am sanctionat cu "observatie scrisa"", a declarat ministrul.

Politia a anuntat ieri ca si politistul de proximitate care nu a actionat in cazul de la Scoala Centrala a fost sanctional cu avertisment. De asemenea, Liceul "Ion Neculce" din Targul Frumos (Iasi) a infirmat acuzatia ca elevi din aceasta scoala ar fi realizat un film porno care circula pe Internet.

Accesul in scoli se va face pe o singura intrare

Ca urmare a cresterii numarului de incidente violente in care sunt implicati elevi si profesori, Mihail Hardau a decis ca accesul in scoli sa se faca doar pe o singura intrare, securizata si pazita. Perimetrul scolilor va fi redefinit, ceea ce inseamna si imprejurimile, terenurile si salile de sport. Profesorii de "serviciu" vor avea obligatia sa supravegheze si acest perimetru si sa se implice imediat in situatia unor evenimente, iar in caz contrar, sa raspunda. Hardau spune ca a ordonat ca toate scolile si inspectoratele sa calculeze numarul persoanelor necesare pentru paza si sa decida urgent un model de ecuson fara care nimeni sa nu poata intra in scoli.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.