Ministerul roman al Justitiei a transmis, ieri, Ministerului Drepturilor Omului si Minoritatilor din Serbia si Muntenegru, cererea de extradare a elvetianului Jean Pierre Francois Sgueglia, autorul triplului asasinat comis in Bucuresti, in data de 4 decembrie la Bucuresti.
Cererea a fost formulata de Curtea de Apel Bucuresti. Jean Pierre Francois Sgueglia este urmarit penal pentru omor deosebit de grav. Dupa cum se stie, autorul triplului asasinat din cartierul bucurestean Giulesti a parasit tara pe la punctul de frontiera Giurgiu, in dupa-amiaza de 4 decembrie, inainte cu o jumatate de ora de a fi intra sub consemn.

Acest consemn la frontiera s-au instituit la ora 16.46, ulterior momentului in care acesta a parasit Romania, intrucat autorul nu fusese inca identificat de catre politistii si procurorii care ancheteaza cazul. Autoritatile romane au semnalat celor sarbe prezenta barbatului pe teritoriul statului vecin, prin intermediul Biroului National Interpol si al Centrului SECI. Barbatul a fost depistat si retinut, in apropiere de Belgrad, dupa ce nu a oprit la semnalul regulamentar si a fortat barajul politiei. Pe numele lui Sgueglia a fost emis mandat de arestare preventiva in lipsa, de catre Tribunalul Bucuresti, urmand sa fie adus in Romania pentru continuarea cercetarilor.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.