Presedintele Traian Basescu a facut din nou, ieri, o mutare-surpriza: schimbarea din functie a sefului Serviciului de Paza si Protectie (SPP), Gabriel Naghi, a prim-adjunctului acestuia, general Iulian Crainiceanu (seful de Stat Major), si a sefului inspectiei SPP - Florin Sucata (la cerere), a sefului Serviciului de Transmisiuni Speciale (STS), Tudor Tanase, si a adjunctului sau, generalul Florin Mihalache.

Noii numiti de CSAT sunt: la SPP, sef - Lucian Pahontu, pana acum seful brigazii speciale "Vlad Tepes" din cadrul Jandarmeriei, avandu-l ca adjunct pe col. Gabriel Cretu, iar la STS - Marcel Opris (41 de ani), asistat ca adjunct de col. Ionel Vasilca (39 de ani).

Prin acelasi decret, au fost numiti noi sefi in cadrul serviciului de informatii la MApN. Constantin Croitoru este noul director al Directiei de Informatii a Armatei, iar Francisc Ravici este seful de la Contrainformatii Militare.

Cea mai mare surpriza a constituit-o nominalizarea sefului Oficiului pentru Informatii Integrate, omul care va coordona, practic, Comunitatea Nationala de Informatii. Acesta este Daniel Moldoveanu (si nu Munteanu, cum a anuntat presedintele), consilier al Comisiei parlamentare de supraveghere a SIE. Este detinator de MBA, membru PD si a candidat pe listele partidului la Giurgiu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.