Elvetianul Jean Pierre Francois Sgueglia , acuzat ca, in urma cu doua zile, ar fi impuscat cu sange rece trei persoane care locuiau in cartierul bucurestean Giulesti a fost prins de autoritatile sarbe dupa ce a fortat un baraj rutier al politiei.

Surse din politie sustin ca elvetianul ar fi iesit din Romania, pe la vama Giurgiu, la scurt timp dupa ce si-a lichidat victimele. Nascut in Italia si stabilit in Elvetia, Sgueglia a fost interogat de politistii italieni, in perioada 2002 - 2004, pentru o serie de infractiuni legate de santaj si trafic de droguri.

Stabilit in Geneva, Sgueglia a cunoscut-o intr-un bar de noapte pe Marilena Pantazi, care lucra ca dansatoare intr-un local din oras. Desi avea un sot si un copil mic, care o asteptau in tara, romanca nu a ezitat sa sa se incurce cu elvetianul. Mai mult decat atat, in aceasta vara, cei doi au fost plecati la mare impreuna cu fetita Marilenei, in varsta de patru ani.

Intr-o criza de gelozie neelucidata inca, infractorul elvetian si-a luat pistolul si a pornit spre Romania ars de setea razbunarii. Duminica, acesta a apasat clanta portii familiei Pantazi, care locuia in cartierul Giulesti. Primul care i-a iesit in cale a fost Valentin Pantazi, in varsta de 37 de ani, sotul dansatoarei. Sgueglia nu a stat pe ganduri si a descarcat in el cateva focuri. A urmat soacra acestuia, Maria Pascali, o femeie de 55 de ani, pe Marinela Pantazi lasand-o la urma, pentru a inchide "balul" cu executia ei. Imediat dupa ce s-a asigurat ca treaba a fost bine facuta, Jean Pierre Francois Sgueglia, in varsta de 23 de ani, domiciliat in Elvetia, a parasit teritoriul Romaniei, pe la punctul de control a trecerii frontierei Giurgiu, indreptandu-se spre Serbia.

De urgenta, autoritatile romane au semnalat prezenta barbatului pe teritoriul statului vecin, prin intermediul Biroului National Interpol si al Centrului SECI. Barbatul a fost depistat si retinut, in apropiere de Belgrad, dupa ce nu a oprit la semnalul regulamentar si a fortat barajul politiei.

Sursa citata a adaugat ca urmarirea generala a suspectului si consemnul la frontiera s-au instituit la ora 16.46, ulterior momentului in care acesta a parasit Romania, intrucat nu fusese inca identificat de catre politistii si procurorii care ancheteaza cazul. Pe numele celui in cauza a fost emis mandat de arestare preventiva in lipsa, de catre Tribunalul Bucuresti, urmand sa fie adus in Romania pentru continuarea cercetarilor.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.