Statele Unite au din nou ambasador la Bucuresti. Nicholas F. Taubman isi prezinta astazi, la Cotroceni, scrisorile de acreditare, la mai bine de 10 luni de la plecarea lui Jack Dyer Crouch II. Nicholas F. Taubman, noul ambasador extraordinar si plenipotentiar al SUA in Romania, este unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri de peste Ocean. La 70 de ani, Taubman are o avere estimata la un miliard de dolari, proveniti in principal din vanzarea Advanced Auto Parts, companie de piese auto fondata in 1930 de tatal sau.

Succesul companiei, din care mai detine acum doar patru procente, ii apartine aproape in intregime. Taubman a preluat afacerea de la tatal sau in 1969. Initial o retea locala, in 2004 cifra de vanzari anuala ajunsese la aproape 4 miliarde de dolari.

Noul ambasador al SUA la Bucuresti s-a remarcat ca un sustinator al actualului presedinte american, George W. Bush, la a carui campanie a contribuit cu o donatie de 5.000 de dolari. Nicholas F. Taubman apare si in topul celor mai buni strangatori de fonduri electorale, pe locul 24, pentru performanta de a fi reusit sa-i aduca lui Bush, in perioada 1999-2003, 456 de mii de dolari. Nicholas F. Taubman isi incepe in forta mandatul la Bucuresti, in chiar a doua zi, Romania si Statele Unite urmand sa semneze acordul privind amplasarea bazelor americane.