Un fost condamnat pentru crima a injunghiat de mai multe ori o eleva de la Scoala Centrala din Bucuresti. Fata refuzase sa mai fie iubita lui.

Tentativa de omor s-a petrecut chiar in biroul directoarei adjuncte. Eleva a scapat cu viata. Scenele s-au petrecut intr-o scoala cu pretentii, din centrul Capitalei. Constantin Grozea, 32 de ani, iesit de curind din puscarie, unde si-a ispasit o pedeapsa de 10 ani pentru crima, a venit la Scoala Centrala pentru a se impaca cu iubita lui, Antoaneta Iamandi, 17 ani.

"Se certasera, deoarece Antoaneta nu mai voia sa fie cu el. Prietenul ei a venit pe la noua si au inceput sa se certe pe holul scolii. Directoarea adjuncta Maria Lacatus a vrut sa atenueze conflictul si i-a invitat la ea in birou. Acolo a taiat-o pe fata, pe miini si apoi i-a bagat cutitul in burta si in spate", ne-a povestit un coleg de clasa. Grozea a luat-o la fuga pe sub nasul bodyguarzilor scolii,

Imediat ce-au auzit la radio despre incident, mai multi parinti au venit sa-si ia copiii acasa. "Platim la scoala cite 200.000 de lei pe semestru pentru ca o firma privata de paza sa aiba grija de copiii nostri. Nu inteleg cum de a intrat in scoala omul asta cu cutitul la el", ne-a spus Cristina Mihailescu. "De cite ori vin sint legitimata de bodyguarzi. Pe criminalul asta cum de nu l-a legitimat nimeni?"

Bodyguarzii se uitau la fotbal

Victor Stan, angajat al firmei Protector Guard, ne-a spus ca ieri dimineata, la ora la care criminalul gelos intrase in scoala, el se afla pe terenul de sport, unde "supraveghea" un meci de fotbal. "Eu trebuie sa pazesc intrarea scolii dimineata, la intrare, si dupa-amiaza, la iesirea copiilor. In restul programului, trebuie sa am grija de coridoare", a incercat sa se disculpe Stan. Cearta s-a iscat chiar pe coridorul scolii, locul pe care el trebuia sa-l aiba in paza. "Situatia de la Scoala Centrala, relatata de dumneavoastra, nu e de comentat. E grava si de aceea vom lua masuri cu cei doi angajati", ne-a declarat Anghel Codreanu, reprezentantul firmei Protector Guard.

Antoaneta a fost internata la Spitalul de Urgenta Floreasca. "Cind a venit, fata era constienta. Una din plagi i-a atins splina. O astfel de rana putea provoca moartea fetei in doua ore", spune Bogdan Oprita, purtatorul de cuvint al Spitalului. Dupa operatie, medicii au anuntat ca tinara este in afara oricarui pericol.

Bataia e rupta din scoli

Un studiu realizat de UNICEF arata ca fenomenele de violenta se regasesc in peste 75% dintre scolile din Romania. In acest an, o profesoara din Craiova i-a dat nota 2 unui elev, apoi a luat o coala pe care a scris cu majuscule: "Loc de dat cu capul". A lipit coala de un zid si l-a obligat pe copilul de 11 ani sa o loveasca, cu capul, pina la sfirsitul orei. Nu numai elevii sint batuti de profesori, ci si profesorii de catre elevi. Valentin Mitrache, directorul adjunct al Liceului cu Program Sportiv "Petrache Triscu" din Craiova, si Mircea Alexandrescu, ambii profesori de sport, au fost batuti, fara motiv, de un grup de elevi. La Galati, un elev si-a injunghiat in curtea scolii un coleg.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.