Cei care s-au uitat duminica seara la stiri au putut vedea cu oroare cum angajati ai Directiei Sanitar-Veterinare (DSV) Braila aruncau gaini de vii in foc. Mai mult decat atat, unii lucrau fara manusi de protectie.

Aceasta se intampla in satul Scarlatesti, comuna Ciresu, din judetul Braila, unde sambata a fos pus diagnosticul de gripa aviara.

In consecinta, ieri, ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, a cerut destituirea de urgenta a lui Cezar Vanatoru, seful DSV Braila, si a lui Gicu Dragan, director adjunct. "Am cerut Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare sa ia aceasta decizie deoarece au organizat prost intreaga actiune, iar masurile luate au fost puse in aplicare cu intarziere", a declarat Flutur agentiei Mediafax. Ministrul a precizat ca sacrificarea pasarilor a inceput cu intarziere, nefiind respectate regulile de sacrificare: "Pasari care nu erau moarte au fost aruncate vii in foc". Cei doi vor fi audiati de catre comisia de disciplina a autoritatilor veterinare, pentru abateri profesionale.

In replica, directorul executiv al DSV Braila sustine ca demersul ministrului este nejustificat si ca nu are ce sa isi reproseze pentru modul in care a actionat la Scarlatesti. "Nu am nimic sa imi reprosez, am actionat in limita posibilitatilor pe care le aveam. Chiar acum vin de la o sedinta operativa de la Prefectura si nimeni nu mi-a reprosat nimic", a declarat Vanatoru pentru Mediafax. Potrivit lui Cezar Vanatoru, in sat sunt circa 15.000 de pasari, dintre care in cursul zilei de duminica au fost stranse si incinerate 1.400. Si medicul veterinar din localitate fost amendat cu suma de 20 milioane lei vechi, intrucat a pus un diagnostic gresit la probele recoltate din satul Scarlatesti. "A dat un alt diagnostic, iar probele au fost trimise tarziu la laboratorul din Bucuresti", a declarat Gheorghe Flutur.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.